I Congrés de conservatoris superiors
L'Esmuc presenta el seu model de recerca
Els passats dies 27-29 de març de 2014, es va celebrar al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València el I Congreso Nacional de Conservatorios Superiores de Música. Aquest congrés, organitzat conjuntament per la SEM-EE (Sociedad para la Educación Musical del Estado Español) i el ISEACV (Instituto Superior de Enseñanzas Artísticas de la Comunidad Valenciana) tenia com a objectiu l'intercanvi de coneixements i la reflexió sobre la situació actual de les línies didàctiques i pedagògiques, entre altres temes d’interés per als docents, alumnes i responsables de la gestió organització dels estudis superiors de música. Va ser un espai de reunió de representants de Conservatoris Superiors, Escoles Superiors i Universitats.
L’Esmuc hi va participar de forma activa amb tres comunicacions, una a càrrec de representants de la Comissió de Recerca (Dr. Rubén López Cano, Dra. Melissa Mercadal i Prof. Oriol Saña) que van presentar el model de recerca de l’Esmuc en la comunicació La investigación en la Esmuc: Estado actual, retos y propuestas. Concretament van presentar l’estat actual de l’activitat investigadora de l’Esmuc, el seu model de gestió i òrgans reguladors, exemples de tipus i nivells de treballs d’investigació que s’estan realitzant i la política de divulgació. Es va fer especial èmfasi en el desenvolupament d’un model propi per a la investigació artística pel ensenyaments artístics superiors, i concretament la música.
El Dr. Rubén López Cano va presentar la comunicació Entre “Musicología encubierta” y “Mi obra es mi investigación”: mapeando el espacio de la investigación artística en música, en la qual es feia un recorregut per les característiques que distingeixen la investigació artística d’altres models de recerca musical i es proposaven nous models pràctics per desenvolupar un projecte d’aquestes característiques. Els continguts presentats formen part del llibre Investigación artística en música: problemas, métodos, paradigmas, experiencias y modelos que Rubén López Cano escriu conjuntament amb Úrsula San Cristóbal i que estarà disponible a partir de desembre d’aquest any.
La Dra. Sofía Martínez, a més de ser membre del Comitè Científic d’aquest congrés, va participar en la taula rodona Panorama actual de las Enseñanzas Superiores de Música, on es va tractar sobre la implantació dels crèdits ECTS, els seus avantatges, desavantatges i propostes de millora.
La participació en aquest tipus de congressos és important per difondre i donar visibilitat a les activitats que s’estan realitzant a l’Esmuc, en aquest cas la investigadora. Aquests espais d’intercanvi de coneixement són també oportunitats per establir contactes, sinergies i futures col·laboracions amb professionals i centres que tinguin interessos comuns, tots ells necessaris per al desenvolupament i continuïtat de la recerca. L’Esmuc certament té molt a oferir i compartir, i congressos com aquests són bones plataformes.
Comentaris (0)
Log in or create a user account to comment.