La dèria pels llibres s’encomana a l’Esmuc

Jordi Orell
Jordi Orell Villalonga

Estudiant de Musicologia de l'Esmuc

Posa't en contacte

El cicle de presentacions Llibres i Música arriba aquest curs a la segona edició

Gent Esmuc
Altres publicacions
0
Share

Aquest curs se celebra la segona edició de Llibres i Música, marc d’un seguit de presentacions bibliogràfiques organitzades en conjunt pel Departament de Musicologia i la Biblioteca de l’Esmuc. El cicle s’articula a partir de l’assignatura de Seminari de Musicologia, els alumnes de la qual el complementen amb una sessió prèvia de treball. Segons ens explica Joan Gay —organitzador juntament amb Josep Pujol, ambdós professors del Departament— permet establir sinergies amb la Biblioteca amb una activitat que li és clarament adient, alhora que crea un espai d’intercanvi de perspectives i experiències amb les editorials i autors.

La propera i última cita del calendari és amb el periodista musical Nando Cruz i el seu Pequeño circo: história oral del indie en España (La Contra, 2017) que tindrà lloc el dimarts 17 d’abril a les 19.15 h, com sempre, a la Biblioteca. Un recorregut pel panorama post-Movida madrileña dels 90 construït a partir d’un treball d’any i mig amb més de cent entrevistes que li han permès fer una fotografia molt precisa del gènere indie al nostre entorn. Una oportunitat, sens dubte, per endinsar-nos en un estil amb molt camí per recórrer a l’Escola.

Aquest curs hem pogut gaudir d’altres presentacions com: Granados, el so de la mirada (Pagès Editors, 2016), de Mònica Pagès SantacanaLlorenç Pagans (1833-1883): La veu dels impressionistes (Curbet Edicions, 2017), dels professors de la casa Joaquim Rabaseda i Joan Gay, i el director de la col·lecció de música de Malpaso EdicionesJulián Viñuales.

Per la seva banda, el curs passat —en el qual es donà el tret de sortida al cicle— van realitzar-se’n cinc de tan diverses com: Barcelona Melòmana. La passió musical de la ciutat a través dels grans compositors (Angle Editorial, 2015) de Cesc AvilésCorrespondencia epistolar (1892-1916) de Enrique Granados (Boileau, 2016), de Miriam PerandonesFemení i singulars (Huygens, 2016) de Victòria Palma; Xavier Cugat i Mingall (Ajuntament de Girona, 2017), dels professors de l’Escola Joan Gay, Joaquim Rabaseda i Anna Costal, o In-Edit made in Barcelona. Una historia sobre el documental musical (Comanegra, 2016), de Toni Castarnado.

Amb la mirada posada al curs que ve, Gay assenyala que la voluntat és seguir per la línia traçada fins ara, apropant llibres de temàtiques diverses i que representin l’ampli ventall editorial del país. Aquest fet ha de permetre transcendir les parets de l’Escola i atreure-hi nous públics.

Comentaris (0)

Log in or create a user account to comment.