Inauguració del curs 2014-2015

Inauguració del curs 2014-2015

Eduardo Tancredi va liderar la banda des del seu piano

La Sala Oriol Martorell de l'Auditori acull l'acte inaugural

El passat dimarts 28 d'octubre es va celebrar l'acte inaugural del curs 2014-2015 de l'Esmuc, que comptava aquest any amb la presència de Xavier Albertí, director d'escena i actual director artístic del TNC. El director de l'Escola, Josep Borràs, s'encarregà de donar la benvinguda. Tot fent un retrat de la bulliciosa vida musical i acadèmica de la Barcelona de 1920, va reflexionar sobre aquest aspecte en el nostre context actual, defensant el fet de seguir treballant perquè aquesta part de la vida cultural sigui dinàmica i que l'Escola hi participi en ella. Seguidament, la representant de l'Associació d'Alumnes de l'Esmuc, Maria Lamata, es va adreçar al públic per parlar-nos sobre la necessitat de la responsabilitat: una responsabilitat demandada als estudiants, com a futurs protagonistes del panorama musical; als professors, encarregats de cercar sempre una millora en la important tasca de transmissió del saber; als membres directius, per fer possible la bona relació entre els primers i els segons. Després d'aquest parlament va arribar el torn de lliurar els diplomes a aquells alumnes que el curs anterior havien obtingut matrícula d'honor en el Treball de fi de grau o en el Treball de fi de màster.

Per què necessitem la música? era la pregunta que es feia Xavier Albertí i que donava títol a la seva lliçó inaugural. A través d’un discurs molt poètic que, a jutjar pels sonors aplaudiments, va agradar força al públic; Albertí ens va fer veure que al cap i a la fi, la música serveix per al que hom la vol fer servir, sense que això li resti cap mena de valor. Per finalitzar els parlaments pujà a l’escenari Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, apreciant la important tasca de l’Esmuc en el panorama cultural actual.

L’acte va concloure amb l’actuació de l'Orquestra Tradicional Catalana, formada per alumnes i ex-alumnes de l’Esmuc sota la direcció del professor Eduardo Tancredi. Aquesta formació, que combina instruments de la música tradicional catalana (flabiol, tible, gralla, tenora, fiscorn) amb altres més propis de l’àmbit del jazz (bateria, percussió, baix elèctric, piano, saxo tenor, trompeta, etc.) interpreta temes arranjats o de composició pròpia amb aires llatins. Així vam escoltar de la mà del seu director Venimos Tumbando, Hocus Pocus, la tradicional Margarideta i La Santa Espina de Morera.

Orquestra Tradicional Catalana

L'Orquestra Tradicional Catalana, formada per alumnes i ex-alumnes de l'Esmuc

Comments

Log in to comment.