L’alumni Xavier Sabata i el professor i pianista Francesc Poyato graven ‘Die Winterresise’ de Franz Schubert

Publicat el 12/11/2019

Aquest mes de novembre ha sortit al mercat el CD de l’alumni i contratenor Xavier Sabata, acompanyat al piano del professor i pianista Francesc Poyato, que recull l’enregistrament de l’obra Die Winterresise, de Franz Shubert. L’obra ha estat editada pel segell Berlin Classics i SWR2.

Die Winterresise - Xavier Sabata

Die Winterresise - Xavier Sabata

Establint-se des de fa temps com un exponent dels grans rols de contratenor i un convidat benvingut en els escenaris dels teatres d’òpera de tot el món, Xavier Sabata representa una proposta molt especial per aquesta obra, ja que és la primera vegada que es grava Die Winterreise per a contratenor.

També cal remarcar l’excepcionalitat d’aquesta interpretació perquè és el primer cop que dos intèrprets de l’estat espanyol graven aquesta peça al mercat internacional.

                                                    

Sobre l’obra

Die Winterreise (Viatge d’hivern) és un cicle de música lied que fou composta per Franz Schubert en el seu últim any de vida i el conjunt que més va treballar d’aquest estil. El caràcter d’aquest cicle té un discurs musical introspectiu que reflecteix un estat d’ànim de soledat. Probablement, el compositor, F. Schubert estaria descrivint el seu propi estat d’ànim a través de poemes de Wilhem Müller a qui havia conegut anteriorment.

 

Més informació:

Xavier Sabata

Francesc Poyato

Youtube, Die Winterreise