Dimarts Toca ESMUC: Intercanvi amb l’Acadèmia Gnesin

Publicat el 28/03/2019

L’últim concert del cicle #DimartsTocaESMUC d’aquest curs, del pròxim 9 d’abril, s’emmarca dins les IX Jornades d’intercanvi de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb l’Escola Gnesin de Moscou, un projecte de col·laboració acadèmica i cultural que uneix els dos centres des de fa nou anys. L’intèrpret d’aquesta ocasió és el pianista i professor Sergey Senkov. Com tots els dimarts, el concert tindrà lloc a les 18.15 hores, a l’Auditori Acadèmic ESMUC Sala 4. L’entrada és gratuïta.

Sergej Zenkov

Sergej Zenkov

Sergey Senkov és llicenciat en arts, professor honorífic de la Federació Russa, degà de la facultat de piano de l'Acadèmia Estatal de Música Gnesin de Moscou i vicepresident de la Fundació A.N. Skriabin. La seva formació musical comença amb la seva graduació al Conservatori Txaikovsky de Moscou sota el mestratge de la professora T. Nikolaeva. Posteriorment finalitza els cursos de postgrau de l'Institut Musical-Pedagògic de Moscou sota la direcció del professor T. Gutman. En dues ocasions va guanyar els concursos The All-Union Piano Competition, a Leningrad (1977), i The 1st Rachmaninoff All-Union Competition, a Moscou (1983).

Senkov va començar la seva activitat concertística a Rússia i a l'estranger des de molt jove. Va participar amb T. Nikolaeva i S. Sondeckis en la realització i enregistrament del cicle "12  Concerts per a tecla de Bach", va enregistrar en solitari a la ràdio de Moscou i va enregistrar discos amb peces de piano de S. Rachmaninoff, Mozart i Ravel.

                  

Investigador i pedagòg

Com a investigador, va finalitzar la tesi "Especificacions de tipus i problemes d'interpretació a les sonates i variacions per a piano de S.V. Rachmàninov", i també ha publicat un llibre sobre el mateix autor, a més d'escriure transcripcions per a piano dels seus romanços. És autor també de diversos articles dedicats al problema de la interpretació del piano, l'educació musical i la cultura.

Pel que fa a les seves activitats pedagògiques, va començar el 1980, treballant a l'Escola Especial de Música  Gnesin, al Conservatori Estatal de Moscou i a l'Institut Musical-Pedagògic. A més a més, ha impartit classes a la Reial Acadèmia de Música Danesa i al conservatori KBS-MEDIA de Seül. Més de 50 del seu alumnat ha estat premiat en  concursos internacionals de piano.

Actualment desenvolupa una contínua activitat de concerts i classes magistrals, participa habitualment com a jurat de concursos de piano a Rússia, EUA, Anglaterra, Alemanya, Àustria, França, Suïssa, Dinamarca, Grècia, Sèrbia, Mèxic, Xina, Corea del Sud i altres.

                                  

IX Jornades Musicals ESMUC-Gnesin

El projecte de col·laboració entre l’Acadèmia Gnesin de Moscou i l'ESMUC té l’objectiu d’ampliar les relacions entre els dos centres docents, potenciant la formació dels seus estudiants. La proposta vol incidir directament en la col·laboració de la interpretació musical, en l'intercanvi de coneixements i tradicions i en l’apropament de dues cultures unides per la música.

Les Jornades Musicals són un excel·lent espai per conviure i per mostrar a la societat com la música pot ser un camí d’unió, entesa i concòrdia. Les jornades compten amb un programa de classes magistrals i concerts oberts al públic que tindran lloc a diferents espais de Moscou i de Barcelona.

                   

Programa

F. Chopin. Nocturn do# menor (op. post).

P.I. Txaikovsky. Dues peces de Les estacions de l'any op.37a: En la troyka, Camp de neu.

S. Rachmàninov. Tres Etude-tableaux (op.33 en sol menor i en Do major, op.39 núm. 1 en do menor).

Dos preludis op.32 (Si major i sol# menor).

Sis romanços transcrits per a piano per S. Senkov: Vocalise, Què bé s'està aquí, A prop de la meva finestra, El matí, Melodia, Aigües de primavera.

                              

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC