II Jornades de pedagogia musical

Imatge Punt i seguit

Un punt de trobada per a estudiants i professionals

El 10 i 11 de març l’ESMUC serà testimoni, per segona vegada després de les jornades Punt de Partida l’any 2009, de la iniciativa dels alumnes de pedagogia per a crear un espai obert on docents i estudiants puguin debatre i compartir coneixements i experiències en l’àmbit de l’educació musical. La comissió impulsora la formen la Carla Gordo, la Sara Parladé i l’ Anna Huertas, alumnes del darrer curs de Pedagogia per a la Formació Bàsica i General: “Òbviament –explica l’Anna– ens fa molta il·lusió però també som conscients que assumim un petit grau de responsabilitat, posant-nos-hi al capdavant. Tot i així, per damunt de tot, aquesta experiència està significant per nosaltres un aprenentatge molt potent sobre organització, gestió de recursos, dinamització de grups, i una infinitat d'etcèteres.” Com ja es féu en l'edició anterior, compten també amb col·laboradors i voluntaris de l'ESMUC per poder donar viabilitat logística a l'esdeveniment durant el cap de setmana. La seva cohesió i implicació es fan paleses en el resultat de la programació i en la difusió que n’han fet a través de la pàgina web www.jornadespedagogia.tk i de Facebook.

El cap de setmana transcorrerà entre debats, tallers i mostres de treballs que han estat seleccionats prèviament pel comitè organitzador. Per acollir els diferents tipus d’actes s’han creat cicles amb unes determinades característiques. Ponències d’experts com Pepita Jorba o Ignasi Gómez obriran les jornades, posant sobre la taula un dels eixos temàtics del contingut general: la multiplicitat d’identitats professionals del músic docent i la seva interacció al terreny laboral. Debat a Bat serà un espai per a la discussió col·lectiva. A Tastets, com a postres del dinar de dissabte, podreu assistir a diferents tallers d’aproximació a propostes didàctiques, com ara la sinèrgia creativa, a càrrec de Daniel Poch. L’espai Comparteix està obert a tothom qui vulgui compartir experiències o recursos; no es deixaran de banda aspectes tan necessaris de tractar com la pedagogia i les discapacitats, tema sobre el qual compartiran la seva experiència l’Isidre Vallès i la Mar Calvet. Diumenge a Engranatges, la Núria Sempere, el Josep Lluís Zaragozà i l’Ignasi Gómez formaran grups de treball d’innovació i actualitat. Cal mencionar que es dóna especial importància a la qüestió de la interdisciplinarietat i la col·laboració entre professionals. L’enfocament de les activitats es basa tant en l’observació com en la participació activa dels assistents, creant així un flux de recursos per a tothom; al finalitzar, s’elaborarà un PDF que es lliurarà als participants, amb una compilació de tots els materials emprats o suggerits. El grup de rumba Ai Ai Ai serà l’encarregat d’acomiadar les Punt i Seguit i fer que us quedeu amb ganes de tornar-hi.

Una experiència sens dubte profitosa on tothom és benvingut: “Esperem –ens diu l’Anna– que la gent participi i en tregui profit, de la nostra proposta. Que els estudiants de l'ESMUC també ho aprofitin i  tinguin ganes de participar i, per què no, en un futur d'organitzar-ne d'altres. L'únic que podem esperar és que tot surti com hem preparat i que reunim perfils molt diversos sota el mateix paraigües per poder contrastar opinions, escoltar noves propostes i ajudar-nos a entendre cada cop més la nostra feina i/o futura professió de docents de la música.” Des de l’ESMUC digital us animem a que no us ho perdeu! 

Comments

Log in to comment.