Més que preparats
Simulacre de proves d’accés i curs d’orientació a l’Esmuc
L’Escola Superior de Música de Catalunya ha desenvolupat una sèrie d’activitats adreçades a orientar i preparar els estudiants que vulguin presentar-se a les proves d’accés al centre, una iniciativa, duta a terme pels mateixos professors de l’Escola, que ja va tenir èxit el curs passat.
Per una banda, el simulacre de les proves d’accés consisteix en una simulació dels diferents exercicis de les proves reals, oferint a més a més la correcció i un comentari orientatiu sobre cada exercici realitzat. Aquest any, el simulacre es va realitzar els dies 1 i 8 de febrer amb una assistència força notable, encara que alguns estudiants opinaven que no estaven d’acord en les dates d’aquestes proves, sinó que hagués resultat molt més encertat realitzar prèviament el curs d’orientació anteriorment, l’altra activitat que ofereix l’Esmuc.
Aquest curs orientatiu treballa aspectes de determinats exercicis de les proves d’accés. Principalment informa sobre l’estructura de les respostes, qüestions terminològiques de caràcter bàsic, el repartiment del temps, la correcció i finalment la presentació dels exercicis. Tot això, treballant sobre exemples reals. S’inicia el 15 de març, i s’estructura en 4 sessions. En general, el curs d’orientació gaudeix d’una qualificació molt bona, ja que l’any passat van entrar 35 candidats dels que van fer el curset, una bona xifra tenint en compte les places disponibles. A més a més, hem recollit algunes opinions d’alumnes actuals de l’Escola que van realitzar el curset en l'edició passada i que ens ofereixen una visió general d’aquest esdeveniment:
Em va ajudar molt, em van donar molts recursos útils i estratègies a l'hora de realitzar les proves, i a més em va permetre conèixer la dinàmica i l'ambient que es viu a l'Esmuc, això em va motivar per fer-les.
Ens van explicar com s'estructurava l'examen i els elements d'avaluació, i després vam realitzar alguns exàmens per practicar, tot resolent els dubtes que anaven sorgint.
Està bé com a introducció als continguts que es demanen, però realment crec que podria durar més i que donés més temps d'aprofundir-hi. La qualitat de les classes també depenia molt del professor.
Em va servir força per fer-me a la idea de com s'estructuraria l’examen i què era el que demanaven. Vam realitzar-lo de manera conjunta, el professor ens anava donant consells i "trucs" que ens ajudessin a l'hora de la veritat. Realment em va fer bastant servei ja que al simulacre vaig anar molt perduda i ho vaig contestar tot per sobre, perquè no sabia ben bé com puntuaven o exactament què era el que demanaven.
Crec que fer una preparació de proves teòriques amb els professors que ho han de corregir després és molt útil.
Esperem, doncs, que aquestes dues propostes continuïn ajudant a la preparació dels futurs candidats del centre i, ja posats, facilitar a calmar els nervis a més d’un per a l'hora de la veritat.
Comments
Log in to comment.