Frederic Mompou en el segle XXI
Un simposi amb bona participació d'inscrits i de públic
El simposi “Frederic Mompou en el segle XXI” va concloure divendres 14 de desembre amb el concert audiovisual El so de la llum, del professor de piano Adolf Pla, i les imatges sobre Gaudí de Marc Llimargas. El simposi, que s’ha fet del 12 al 14 de desembre, s’ha tancat amb un balanç molt positiu i prop de cent inscrits. Totes les comunicacions i presentacions, juntament amb la taula rodona, es poden veure en vídeo a la web de l’Escola i al blog simposimompou.com.
Durant tres dies, el simposi ha reunit diferents personalitats per tractar la figura i obra del compositor i músic català des d’una perspectiva molt humana i personal, i més centrada en un àmbit interpretatiu. Els diversos ponents han analitzat la seva figura a través d’estudis, experiències i pensaments, recuperant l’obra d’un músic que fins ara no ha tingut el coneixement necessari que calia.
L’Esmuc fa un balanç positiu d’aquest simposi, que ha permès abordar la vida i l’obra de Frederic Mompou des de diversos punts de vista i aprofundir en la projecció d’aquest compositor al segle XXI. Cal destacar que l'acte s'ha fet en col·laboració amb el Museu de la Música i amb l’Auditori de Barcelona, el què reforça i estreny els vincles entre aquestes institucions cara a futures propostes d’activitat conjunta. A la vegada, també ha servit per donar conèixer la figura i l'obra de Mompou a molts dels estudiants de l'Escola.
L'última jornada, previ al concert de clausura, va tenir lloc una taula rodona, amb la participació de la soprano Carmen Bustamante i els pianistes Ramon Coll, Miquel Farré i Albert Attenelle, que va moderar la periodista Mònica Pagès; una xerrada amb quatre grans intèrprets del nostre país que van conèixer personalment Frederic Mompou i que van explicar moltes de les vivències que van tenir amb ell.
Comments
Log in to comment.