El nou Cor de cambra Esmuc Alumni

El nou Cor de cambra Esmuc Alumni

© Peanuts

Una aposta per un nou model de treball

Amb el nou curs han sigut moltes les iniciatives que des de l’Escola han sorgit amb l’ànim bé de solucionar conflictes existents en anys anteriors, bé de continuar ampliant-ne els recursos i possibilitats. Des de l’Oficina del Graduat s’ha promogut un projecte que comparteix ambdues motivacions: el Cor de cambra Esmuc Alumni.

La presència i funcionament d’un cor pilot havia creat conflictes en altres ocasions per la manca d’una fórmula efectiva en la seva constitució.  La creació d’aquest cor pretén pal·liar les dificultats trobades pels alumnes de direcció coral a l’hora de realitzar les seves pràctiques mitjançant la contractació d’ex-alumnes, una part important de la formació dels quals en l’escola hagués sigut el cant. El projecte, doncs, no contempla una simple contractació en pràctiques sinó que també aposta per una continuació en la formació dels esmentats exalumnes. És per això que, a més de les sessions d’assaig, es preveu donar als cantants una sèrie d’eines formatives diverses relacionades amb altres aspectes de la interpretació coral (vocals, estilístiques, etc.). A més de pels estudiants, el cor estarà dirigit pels professors Lluís Vila i Johan Duijck, cadascun dels quals duran a terme un projecte propi del cor al llarg del curs. El primer d’ells no es va fer esperar i ja es va dur a terme durant els dies 21 i 22 de novembre, quan el cor s’estrenà amb dos concerts (un al Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona i l’altre a l’Esmuc) on s’interpretaren, entre altres, obres de Fauré, Hindermith, Toldrà i Montsalvatge sota la direcció de Lluís Vila.

Per la constitució del cor es convocaren audicions on es buscaven setze cantants entre ex-alumnes de grau, màster i formació continuada que complissin no només amb els requisits vocals necessaris per un projecte professional, sinó també amb unes característiques tímbriques i estilístiques específiques adients al tipus de formació de cor de cambra. A més, el temps transcorregut des del seu pas per l’Escola no podia ser superior a cinc anys, ja que s’entén que un perfil amb un grau de professionalització més elevat minvaria la importància de la vessant formativa del projecte.

Com tots els començaments, el del Cor de cambra Esmuc Alumni no està resultant del tot fàcil pel gran nombre d’aspectes en què innova dins la institució, però el propòsit de l’Escola és establir-lo com a cor pilot estable, així com continuar el projecte amb la creació d’una orquestra amb objectius similars.

Comments

Log in to comment.