Activitats de la setmana a l'ESMUC

El Cor Pilot resident de l’ESMUC a la cloenda del Sònar amb Matthew Herbert Brexit Big Band

Les 50 veus que formen el Cor Pilot resident de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participaran amb The Matthew Herbert Brexit Big Band en el concert de cloenda del Sònar d’aquest any que es fa en col·laboració amb el Festival Grec. El concert tindrà lloc el diumenge, 21 de juliol (22 h), al Teatre Grec de Barcelona.

Sònar + MACBA + ESMUC = Christian Marclay 'Investigations'

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) col·labora amb Sònar+D i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) en la posada en escena de l’obra Investigations, de Christian Marclay, que tindrà lloc el 19 de juliol, a les 21 hores, a la Capella del Museu. En aquest projecte, l’Escola aporta part dels pianistes participants. L’entrada costa 10 euros.

Massiva representació de l'ESMUC als Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música

Els Premis Alícia, que atorga l’Acadèmia Catalana de la Música en representació del sector a Catalunya, compta amb un gran nombre de finalistes formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Clara Peya, Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Raquel García Tomás, Kebyart Ensembleo Lluc Casares, entre d'altres, opten a ser guardonats com els millors en la primera edició d’aquests premis. Altres graduats i graduades, així com professorat del centre que ha desenvolupat projectes personals o col·lectius fora de l’àmbit de l’escola, apareixen també entre els nominats.

L’ESMUC amb el Fringe Musical de Torroella de Montgrí

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) presenta aquest any dues propostes de graduats dins la sisena edició del Festival Fringe Musical Talent Emergent de Torroella de Montgrí: Luis Guevara i el projecte d’Inés GalvánClarobscurs. Les actuacions tindran lloc el 19 i el 20 de juliol respectivament. L’entrada és gratuïta.

El Festival Bachcelona porta ‘Breaking Bach’ a l’ESMUC

L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) acull el concert Breaking Bach, dins del Festival Bachcelona, amb estudiants d'orquestració de l'escola, del professor Bernat Vivancos. El concert tindrà lloc el dijous 18 de juliol, a les 17 hores, a la Sala d'Orquestra. L’entrada és de pagament.

Premis i reconeixements de graduats de l’ESMUC. Segon quadrimestre

Els graduats i professorat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Àlex Cassanyes, Luis Alejandro García, Luis Guevara, Laura Pallàs, Núria Conangla i Àlex Rodríguez han rebut diferents premis i reconeixements al llarg del segon quadrimestre del curs 2018-2019. I cal no oblidar els nombrosos graduats i graduades que han estat seleccionats com a finalistes dels Premis Alícia que concedeix l’Acadèmia Catalana de la Música.

Segona edició Jornades Ab Sentits: Call for papers

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) torna a organitzar una nova edició de les Jornades Ab Sentits, del 21 al 23 de novembre. Enguany, aquest espai de trobada i intercanvi centra el seu lema en La significació musical, una eina per humanitzar el món i posarà èmfasi en la incidència dels significats expressius sobre les decisions interpretatives. El termini per presentar propostes (Call for papers) conclourà l’1 de juliol. La inscripció també és oberta.

Beques Anna Riera per a vuit estudiants de l’ESMUC

La Fundació Anna Riera ha concedit les seves beques a vuit estudiants de quart curs del Títol Superior de Música de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Els guanyadors obtindran cadascú 4.000 euros que seran destinats a facilitar-los la seva dedicació exclusiva a l’estudi durant el curs vinent. Els guanyadors d’aquesta edició són: Queralt Adam Colom, Javier Curiel Pérez, Adrián Ferrer López, Gerard Sánchez Safont, Andrea Santiago Carrillo, Gil Sisquella Oncins, Pablo Valverde Calvo i Ainhoa Zugaza Terradillos.

Graduats de l’ESMUC participen a 'L’ànima romàntica de Món Sant Benet'

Sis graduats de corda de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participen del 12 de juliol al 7 de setembre en L’ànima romàntica de Món Sant Benet, una iniciativa que permet redescobrir el monestir. Cada divendres i dissabte a la nit d’aquest estiu, el Món Sant Benet, un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, acollirà els visitants, i els músics de l'escola (Laura IsbertJavier GonzálezJohan Gregory Rondón CastilloMarçal PàmiesClàudia Romaní i Marina Soler) interpretaran diferents obres del romanticisme, ajudant a crear una proposta multisensorial que tindrà en la música clàssica i la cultura els seus eixos vertebradors.

10è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels Horts

Un quartet d’estudiants del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participarà el pròxim dissabte 20 de juliol al 10è Festival de Jam Sessions a Sant Vicenç dels HortsÁlvaro Ocón, trompeta; Isaac Romagosa, guitarra; Alberto López, baix; i David Gimeno, bateria, són els intèrprets que actuaran a la Plaça Joan Prats i Escala, a les 20 hores. El concert és gratuït.

Alumnat de l’Institut Quatre Cantons dissenya un espai musical per al seu centre, amb la col·laboració de l’ESMUC

L’alumnat de l’Institut Quatre Cantons de Barcelona ha redissenyat un espai del seu centre com a sala de música a partir d’un treball de recerca d’acústica que ha comptat amb la col·laboració del departament de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més a més, els estudiants s’han organitzat per administrar i dinamitzar l’ús de la sala com a espai d’activitats musicals, de pràctica instrumental i d’assajos, i ho fan com a veritables “gestores/ors musicals”.

Bernat Vivancos, compositor i professor de l’ESMUC, col·labora amb Jennifer López, després de treballar amb Rosalía

El professor de Composició i Orquestració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Bernat Vivancos, ha fet els arranjaments corals de la cançó Limitless, de l’artista estatunidenca, Jennifer López, tema que va presentar en directe el passat 7 de juny en l’inici de la gira americana It’s my party: The live celebration amb prop d’una trentena de concerts.  L’artista canta aquesta cançó en companyia de la seva filla, Emme, d’11 anys.