Cap a un estiu amb aire japonès
Horacio Curti i Veronique Piron presenten el so del bambú
El proper 3 de maig hi haurà un concert molt especial al CAT - Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. Horacio Curti, professor del Departament de Musicologia i bon intèrpret de shakuhachi, i la francesa Veronique Piron, hi mostraran en un concert la rica tradició de les flautes japoneses. Serà un bon botó de mostra, una prèvia del que podrà d'escoltar-se aquest estiu, quan l'Esmuc sigui la seu del European Shakuhachi Society Summer School, la trobada internacional d'intèrprets de shakuhachi. En paral·lel, els estudiants de l'Esmuc i tothom que hi tingui interès tindran l'oportunitat de fer un tast d'aquest instrument a l'Escola, mitjançant el taller de pràctica instrumental d'introducció al shakuhachi i al gamelan.
El concert del CAT, El so del bambú. Japó a través de les seves flautes, serà l'oportunitat de conèixer d'altres flautes japoneses a més del shakuhachi, com de les flautes nohkan i shinobue. Veronique Piron i Horacio Curti s'han format al Japó, dins de la línia creada per Yokoyama Katsuya, i va ser allà on tots dos van rebre el seu títol de mestres de shakuhachi. Qui vulgui aprofundir en el coneixement de la tradició musical japonesa podrà fer-ho també en el parell de tallers que desenvoluparà Veronique Piron a Sant Cugat, el cap de setmana immediat al concert. El dissabte 4 de maig serà dedicat al repertori minyo de cançons tradicionals de diverses zones del Japó, amb el suport del shakuhachi, i el diumenge 5 a les melodies honkyoku.
L'Esmuc, i en especialment el Departament de Musicologia, s'ha implicat en la trobada internacional de shakuhachi que tindrà lloc a Barcelona entre el 25 i el 28 de juliol, oferint les seves instal·lacions per a l'esdeveniment més important a tot Europa dins aquest àmbit, organitzat per la European Shakuhachi Society. Serà també molt bon moment per a iniciar-se, aprofundir o reprendre el coneixement d'aquesta tradició amb experts internacionals.
I qui vulgui iniciar-se en el coneixement i pràctica d'altres instruments d'altres tradicions, el curs d'estiu de gamelan i shakuhachi que organitza l'Esmuc serà una ocasió per aprofitar. Està pensat per a introduir-se, mitjançant la interpretació, en la música, el pensament i l'estètica de dues cultures asiàtiques molt riques, la balinesa i la japonesa. Serà entre els dies 22 i 27 de juliol i coincidirà parcialment, per tant, amb la trobada internacional de shakuhachi.
Comentaris (0)
Log in or create a user account to comment.