Presentació del CD 'Baltasar Samper'

Publicat el 28/10/2019

Aquest pròxim dimecres 30 d’octubre se celebrarà a la Sala d’Orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) la presentació del disc “Baltasar Samper”. La presentació anirà a càrrec de tres intèrprets: José Manuel Sánchez (veu) i Francesc Blanco i M. Victòria Cortès (piano). La presentació es farà a la Sala d’Orquestra, a les 10 hores. L’entrada és lliure.

L'acte serà presentat per Amadeu Corbera i comptarà amb la particiapció d'aquests tres intèrprets. A la veu, actuarà José Manuel Sánchez, tenor mallorquí amb una gran trajectòria per Espanya i Europa que ha interpretat rols a òperes com “La Traviata”’, “La Boheme”, o “Salome”.

Per altra banda al piano (a quatre mans) tenim el duet Blanco - Cortès, integrat per Francesc Blanco i M. Victòria Cortès. Ambdós sortits del Conservatori Superior de Liceu, perfeccionaren la seva tècnica amb Imre Rohmann, a Salzburg. Han estat involucrats en produccions d’òperes de caràcter didàctic per a nens i nenes d’escoles de les Illes Balears. A part també tenen una llarga trajectòria com a duet solista, i té dues gravacions discogràfiques. 

La presentació comptarà amb un repertori, inclòs al CD i integrat per una sèrie de peces tradicionals de l’Illa de Mallorca, les quals varen ser recopilades per Baltasar Samper  (1888 - 1966), amb la coordinació de la direcció de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, on ell treballava.

Baltasar Samper va ser un pianista nascut a Mallorca, i va ser deixeble del mateix Enric Granados a la seva acadèmia. 

L'activitat està coordinada pel professorat Assumpte Mateu i Adolf Pla.

                     

El programa és el següent:

                            

Obres per a veu i Piano

Una esperança tardana

Enigma

Cançó de Taverna

Obres per a veu i piano:

Amor tinc por

Capvespre de juny

Balada (piano sol)

Obres per a veu i piano

Fantasia

Cançó de la Sirena 

Glosa

Piano a quatre mans

Dues danses mallorquines (arr. F. Blanco)

So de Pastera (Sóller)

Ball de sa Cisterna (Artà)                 

 

Amb la col·laboració de: