Premis i reconeixements a estudiants i graduats de l’ESMUC

Publicat el 22/12/2020

Aquesta última part de l’any, diferents estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya han estat reconeguts amb diferents premis. Els estudiants Lucía Fumero i el Kukundé Quintet, integrat per Àlex DuatoDavid MuñozEduardo CabelloLluís Pérez i Vicente López han rebut els guardons del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de Jazz. L’estudiant Emma Stratton ha aconseguit el segon premi del 16è Concurs Internacional de Música de les Corts i els alumni Esther Pinyol i Ferran Carceller, han aconseguit el primer premi del concurs “The night in Madrid International Music festival-competition”. També l'estudiant Núria Casas Coll ha guanyat la beca "Josep Maria Bernat".

Premis Joventuts Musicals

Lucía Fumero i Kukundé Quintet

Concurs Joventuts Musicals d’Espanya

La 97a convocatòria del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya de Jazz premien els estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Lucía Fumero i el Kukundé Quintet, integrat per Àlex DuatoDavid MuñozEduardo CabelloLluís Pérez i Vicente López. Aquesta modalitat del concurs s’ha consolidat com l’únic certamen nacional de jazz per a joves intèrprets de l’Estat.

L’estudiant de piano i cantant, Lucía Fumero és la guanyadora d’aquesta segona edició del concurs de jazz. Fumero va aconseguir el primer premi i també l’EMCY Prize, el premi especial que atorga l’European Union Competition for Youth.

Els estudiants de la formació Kukundé Quintet, integrat per Alex Duato Rodríguez (piano), David Muñoz Pérez (contrabaix), Eduardo Cabello Toscano (saxofó), Lluís Pérez-Villegas Morey (bateria) i Vicente López Anaya (guitarra), van obtenir el segon premi.

El jurat d’aquesta edició del concurs de jazz va estar format pel baixista Carles Benavent (president), la cantant Celeste Alías, la contrabaixista Giulia del Valle, el bateria Gonzalo del Val, la periodista Susanna Carmona, i Joan Anton Cararach, director artístic del Festival de Jazz de Barcelona.

El premi per als guardonats contempla gires de concerts a través del circuit de la xarxa de músiques de Joventuts Musicals d’Espanya, i altres activitats de promoció nacional i internacional.

Més informació:

Joventuts Musicals d’Espanya

Emma Stratton ESMUC 2

Emma Stratton

Concurs Internacional de Música de Les Corts

L’estudiant de piano, i becada per la Fundació Anna Riera, Emma Stratton ha obtingut el segon premi de la categoria instrumental, del Concurs de Música de Les Corts, que està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona (Districte de Les Corts), el Centre d’Estudis Musicals A Tempo, VoxMusic Associació i l’Associació Per l’Altre Cor Cremat – Ajut al Quart Món. Stratton va quedar segona entre 20 participants.

Més informació:

Concurs Internacional de Música de Les Corts

Final del Concurs de Música de Les Corts a Youtube. 

 

Blooming Duo

Blooming Duo

Madrid International Music festival-competition / Music and Stars Awards

Els graduats Esther Pinyol i Ferran Carceller, que formen Blooming Duo han obtingut el primer premi del concurs "The night in Madrid International Music festival-competition" en la secció d'arpa professional. També, en l'apartat de cambra, el duo va obtenir el tercer premi.

D’altra banda, el seu CD Complicitats ha estat premiat amb dues categories dels premis Music and Stars Awards. El treball discogràfic ha aconseguit el Grand Prix “Crown of Stards” en l’apartat d’interpretació i el Golden Star en la categoría millor CD de duet.

Més informació:

Music and Stars Awards

Blooming Duo

Emma Stratton

Esther Pinyol

Núria Casas Coll

Núria Casas Coll

Beca Josep Maria Bernat

L’estudiant de contrabaix Núria Casas Coll ha estat la guanyadora del concurs per a la beca “Josep Maria Bernat” que atorga l’entitat cultural Músics per la Cobla amb col·laboració amb l’Ajuntament de Bellpuig, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Llerdencs. La beca honra la memòria d’aquest compositor nascut a Barcelona l’any 1925 i mort a la mateixa ciutat el 1992.

Més informació:

Músics per la Cobla