Premis i reconeixements

Publicat el 13/06/2018

Els estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) Eva Casado, Luis Alejandro García i Alejandro Lobato, juntament amb el professorat Carme CanelaManel Ribera, han rebut diferents premis i reconeixements en aquest últim tram del curs 2017-2018.

L’obtenció d’aquests guardons ens confirmen l'alt nivell educatiu de la comunitat educativa de l'ESMUC i de la feina docent que es realitza, situant l’escola com un centre d’excel·lència i de referència en la formació superior de música.

                                             

Eva Casado

Eva Casado

Graduada de violí a l’ESMUC, ha estat guanyadora aquest any del VSA International Young Soloists Competition que atorga el John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Actualment Casado cursa un Màster d’Interpretació de violí i Direcció d’orquestra a la Universitat de Florida (EEUU).

Luis Alejandro García

Luis Alejandro García

Estudiant de màster, Luis Alejandro ha obtingut el primer premi al concurs permanent de Joventuts Musicals d’Espanya, en la modalitat de guitarra, i el Premi Festival d’Ordino. Anteriorment, el músic va guanyar el primer premi, el premi del públic i el premi a la millor interpretació al Certamen Miquel Llobet. El seu professor és Àlex Garrobé.

Alejandro Lobato

Alejandro Lobato

L’estudiant Alejandro Lobato ha obtingut aquest curs dos guardons. Al desembre va aconseguir el primer premi del concurs The North International Music Competition i el mes de febrer va guanyar el “Brilliant Talent Discovery Awards” dins l’International Music Competition of Singapur. Alejandro és estudiant de quart curs de Clarinet i alumne de Josep Fuster.

carme canela

Carme Canela

El passat mes de maig, Carme Canela va rebre el premi “Tota una vida dedicada a la música” que atorga l’Associació d’Intèrprets o Executants de la Música. Canela és professora de Cant Jazz i Música Moderna, i de Combo a l’ESMUC.

Manel Ribera

Manel Ribera

Manel Ribera és professor del departament de Composició i recentment ha guanyat el concurs per compondre una òpera-teatre musical per a “Après l’Histoire’s Centennial Comissioning Project”, una iniciativa desenvolupada a la ciutat de Chicago (EEUU) per celebrar el centenari de La història del soldat, d’Igor Stravinsky i C. F. Ramuz.

El nou projecte de Ribera conjuga música i text i per a la seva composició i ha triat el text de la novel·la Día triunfal (Ed. Amarante), de l’escriptor i també professor de l’ESMUC, Manuel Rodeiro.

El projecte es du a terme a The Arts Club of Chicago i la Nortwestern University i s’estrenarà el juny del 2019.