OPUS, una col·laboració entre el Mercat de les Flors, la Sala Hiroshima i l’ESMUC

Publicat el 30/11/2018

L’Escola Superior de Música de Catalunya participa en OPUS, un projecte de dansa dirigida pel coreògraf grec Christos Papadopoulos, amb la companyia Leon and Wolf Dance, amb la participació d’un conjunt de cambra de l’escola i la col·laboració del Mercat de les flors. El projecte s’estrenarà el 21 i 22 de desembre a la Sala Hiroshima de Barcelona.

opus-web

Aquesta peça per a quatre intèrprets, dirigida per Papadopoulos, parteix de l’estudi de l’estricta estructura i complexitat artística de la composició musical clàssica, les quals són transportades a escena de manera visual. Les normes centrals de la música instrumental són aplicades a una forma d’art diferent: la dansa.

El cos es converteix en una versió visual de l’instrument musical, i la partitura es converteix en la pròpia coreografia. Cada cos a escena s’ocupa de seguir el ritme o les línies melòdiques; a vegades se centra en un sol instrument musical i a vegades en dos, enfocant l’atenció de l’espectador en la meravellosa arquitectura de la música clàssica i la seva lògica harmònica. El resultat és una peça d’una gran sobrietat i bellesa i un intel·ligent intent per descobrir la nostra resposta física automàtica als impulsos musicals.

             

MÉS INFORMACIÓ:

Opus a la Sala Hiroshima

             

RECORDATORI:

Dia: 21 i 22 de desembre

Hora:

Lloc: Sala Hiroshima. (Carrer de Vila i Vilà, 67, 08004 Barcelona)

Entrada: en línia, 16€; taquilla, 20€. Compra d’entrades

               

FITXA ARTÍSTICA:

Coreografia: Christos Papadopoulos

Música: Johan Sebastian Bach. Alumnat de cambra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Editor musical: Kornilios Selamsis

Disseny d’il·luminació: Miltiadis Athanasiou

Intèrprets: Amalia Kosma, Maria Bregianni, Georgios Kotsifakis i Ioanna Paraskevopoulou