L’ESMUC amb la composició musical d’orgue del S. XXI

Publicat el 01/04/2020

El projecte Granoll-orgue XXI, amb el que col·labora l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), ha estrenat en línia l’obra Liturgia Misal (2019), escrita per l’alumne de Composició, Luis Meseguer Mira, i interpretat per Vicenç Prunés. L’obra que s’havia de presentar el passat 29 de març a l’orgue Josep Maria Ruera de Sant Esteve de Granollers, pot escoltar-se a Youtube.

Luis Meseguer Mira va compondre aquesta obra el curs passat per participar en la convocatòria promoguda per l’ESMUC, l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers i la Fundació Pro Música Sacra Granollers.

L’objectiu del projecte Granoll-orgue XXI és incentivar les obres dels compositors novells dels centres d’ensenyament musical i fer que els orgues de Catalunya tinguin un repertori d’harmonies pròpies del segle XXI. A la vegada, la iniciativa treballa per disposar d’un obrador organístic on practicar les seves inspiracions a Granollers.

Des del projecte Granoll-orgue XXI també s’està en contacte amb responsables editorials per estudiar la possibilitat de publicar les peces dels compositors participants el pròxim any.

L’estrena d’aquesta obra, juntament amb la interpretació d’obres de Josep Ollé i Théodore Dubois, prevista pel diumenge 29 de març, comptava amb la interpretació a l’orgue de Vicenç Prunés, i la participació d’Anna Tobella, mezzosoprano; Carles Prat, tenor; Joan García-Gomà, baríton; Fòrum Vocal (BCN), i la direcció de Xavier Sans.

                                                 

Més informació:

Música Sacra Granollers