Guanyadors del I Premi ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat

Publicat el 25/07/2017

La primera edició del Premi ESMUC al Treball de Recerca de Batxillerat, en el que s’han presentat 35 treballs de 30 centres d’ensenyament secundari d’arreu de Catalunya, ja té guanyador. Guillem Lloret, alumne de l’Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles) ha aconseguit el primer premi amb el treball PISCES: la cançó perfecta, dirigit per la professora Fina Graboleda. El premi es lliurarà en l'acte inaugural del curs 2017-2018 que tindrà lloc el dia 20 de setembre de 2017, a la Sala 2 de l'Auditori, a les 12 hores.

Treball recerca ESMUC

El Premi ESMUC al treball de Recerca de Batxillerat també ha tingut tres accèssits. El primer accèssit ha estat per a Laia Fandos, de l’ESART (Barcelona), amb el treball Música, la clau dels espots publicitaris, dirigit per la professora Elisabeth Martín. El segon és per a Irene Real, de l’Institut Miquel Bosch i Jover (Barcelona), amb el treball Plàstic o fusta, tot és acústica, dirigit per Arnau González de Mingo,  i el tercer ha estat per a Georgina Xifra, amb La ciència que s’amaga en la música, dirigit per Marta Orts, de l’Institut Jaume Vicens Vives (Girona).

El jurat, format per catorze persones, i presidit pel director general de l’ESMUC, Dr. Josep Borràs, ha comptat amb la participació de professorat de l’ESMUC, experts en recerca, un representant del departament d’Ensenyament, de la Generalitat de Catalunya, i un representant de la Càtedra de Cultura de la UNESCO.

                      
Primera edició

El Premi està adreçat a reconèixer els millors treballs de recerca de batxillerat de Catalunya, en qualsevol temàtica relacionada amb la música i presentat durant el curs acadèmic 2016-2017.

Els treballs poden ser elaborats individualment o en grups de dues persones com a màxim, han de ser inèdits i no han d’haver estat premiats anteriorment en altres concursos en el moment de presentar-se. A més a més, el resultat de les recerques havien de ser seleccionades i presentades per la direcció dels centres d'ensenyament on estudia l'alumne/a o alumnes participants.

El Premi ESMUC al millor treball té una dotació econòmica de 300 € i el text serà publicat en format d’article a la Revista Sonograma. 

                               
Més informació:

PISCES: la cançó perfecta, a Youtube