Grans Conjunts: l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC amb l’OBC

Publicat el 30/11/2018

L’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’OBC tornen a col·laborar aquest primer quadrimestre amb un concert titulat La desena de Xostakóvitx i la participació del violinista Joshua Bell, dirigits per Kazushi Ono. El concert, dins la temporada de l’OBC, també s’emmarca en el cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC. Les actuacions tindran lloc del 14 al 16 de desembre a L’Auditori, Sala 1 Pau Casals.

Orquestra Simfònica

Anualment, i des de l’any 2012, l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya i l’OBC desenvolupen un projecte de col·laboració amb què les dues formacions realitzen un concert conjunt.

Al llarg d’una setmana d’assajos, els estudiants participants treballen amb el director de la formació, i amb tots els integrants de l’OBC, amb dinàmiques professionals que els aporten una experiència real de cara a mostrar els resultats de la seva feina en els tres concerts que formen part de la temporada de l’orquestra resident de L’Auditori. Experiència professional i il·lusió juvenil es fusionen per oferir una actuació amb unes vibracions que atorguen una nova dimensió al repertori proposat.

          

El concert

En ple segle XXI ja ningú dubta que el de Saint-Saëns és un dels grans concerts per a violí que ens ha donat l’escola francesa. La Desena de Xostakóvitx es va convertir en el símbol del nou camí que emprenia Rússia després de Stalin. Va ser estrenada poc després de la mort del dictador, i malgrat que Xostakóvitx va assegurar que només volia expressar “els sentiments i les passions de l’ésser humà”, el públic la va rebre com una crítica a l’opressió stalinista. Una obra colpidora, també considerada biogràfica, de l’etapa madura de l’autor. 
Rodríguez Valenzuela és enguany el compositor convidat de L’Auditori. Per això, l’OBC presenta dins la seva temporada i com a obertura d’aquest programa, la seva obra Ungebetenes Spiel 2.

 

Les dates dels concerts són les següents:

Divendres, 14 desembre. 20.30 h.

Dissabte, 15 desembre. 19.00 h.

Diumenge, 16 desembre. 11.00 h.

 

Programa del concert:

Rodríguez Valenzuela: Ungebetenes Spiel 2
Saint-Saëns: Concert per a violí i orquestra núm. 3 en Si menor, op. 61 
Xostakóvitx: Simfonia núm. 10 en Mi menor, op. 93n

Més informació i compra d'entrades