Dimarts Toca ESMUC: Pretérito Imperfecto i lliurament dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat

Publicat el 18/11/2020

L’últim concert d’aquesta primera part del cicle #DimartsTocaESMUC, del dimarts 24 de novembre (18.15 hores), està dedicat a la Música Antiga, amb la presentació del grup Pretérito Imperfecto. Coincidint amb el concert, també se celebrarà el lliurament del IV Premi ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat que es va haver de cancel·lar, el passat 30 d’octubre, per les mesures sanitàries decretades pel Govern per evitar l'expansió de la Covid-19.

Arran de les noves mesures anunciades per la Generalitat de Catalunya, aquest concert es farà amb públic i amb l'aforament limitat. L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia. L'entrada a la Sala 4 Alicia de Larrocha es farà directament des de l'accés pel carrer.
El concert també podrà seguir-se en streaming a través del canal ESMUC de Youtube.

Pretérito Imperfecto

El lliurament del 4t Premi als Treballs de Recerca de Batxillerat estava previst per al dia 31 d’octubre, en el transcurs de la cerimònia d’Inauguració del curs acadèmic 2020-2021, però va cancel·lar-se a causa de les noves mesures de seguretat decretades per la Generalitat de Catalunya, per evitar l'expansió de la Covid-19. Ara, l’acte es farà a porta tancada amb la participació de les premiades i la direcció de l’ESMUC. En aquesta edició del premi s’han presentat 29 treballs de recerca de 28 centres diferents. 

       

Pretérito Imperfecto 

Pretérito Imperfecto és un ensemble especialitzat en la interpretació històrica, formada per joves músics amb una idea en comú; experimentar i divertir-se amb la música antiga, i compartir aquesta experiència amb tot aquell que vulgui escoltar. 

Després d'haver coincidit en diferents agrupacions i ensembles, aquests músics, formats en diferents llocs d'Espanya, decideixen mantenir una formació estable dins del marc del Festival de Música d'Aledo, d'on són grup resident.

Actualment resideixen a Barcelona, i continuen la seva formació musical, rebent classes de músics àmpliament reconeguts en el món de la música antiga, com són Lorenzo Coppola (Freiburger Barockorchester), Agostino Cirillo, Emilio Moreno (La Real Cambra), Emannuel Balssa (Els Arts Florissants), Olivier Boumont (Conservatori Nacional Superior de París), Xavier Blanch o Jan Van Outryve.

El concert d’aquest pròxim dimarts és l’últim d’aquesta primera part del cicle, que tornarà al segon quadrimestre de curs, amb una programació per als mesos de febrer i març. 

Els intèrprets de Pretérito Imperfecto, estudiants i graduats de Música Antiga, són David Gutiérrez, traverso; Borja Gimeno, violin; Alberto Gómez, violoncel; Alejandro Fernández, harpsichord; Montserrat Isanta, soprano. El programa presenta obres de Mr. Bauer, Juan Oliver Astorga, José de Torres, Sebastían Durón i José de Nebra.

        

Dimarts Toca ESMUC

Els concerts d’aquest cicle de l’Escola Superior de Música de Catalunya volen mostrar a la ciutadania el treball acadèmic i musical que es desenvolupa al centre, així com l’alta qualitat dels intèrprets.

El públic assisteix a concerts de solistes i grups de cambra de les diferents especialitats interpretatives que s’imparteixen a l’ESMUC, com ara Música Clàssica i Contemporània, Jazz i Música Moderna, Música Antiga, Música Tradicional i Flamenco. També hi ha propostes dels departaments de Composició, Pedagogia, Musicologia i Sonologia.

El cicle compta amb la participació i col·laboració dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió que se n’encarreguen de gestionar la producció i les diferents accions necessàries perquè públic i músics puguin gaudir del concert.

 

Més informació:

Dimarts Toca ESMUC

Programa del concert

Pretérito Imperfecto

Reserva prèvia