Classes magistrals del mes de febrer a l’ESMUC

Publicat el 29/01/2019

Aquest mes de febrer tindran lloc a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) quatre classes magistrals amb la presència dels següents intèrprets: Louis-Philippe Marsolais (trompa), Hartmut Höll (piano), Sarah Louvion (flauta) i Josep Colom (piano). Les classes magistrals són obertes al públic extern i amb entrada gratuïta.

Louis-Philippe Marsolais

Classe magistral dedicada a la trompa

Del 6 al 8 de febrer, de 10 a 19 hores. Aula col·lectiva de l’ESMUC.

Marsolais és un dels intèrprets de trompa més actius del Canadà, des de fa més de quinze anys, com a solista, músic de cambra i d’orquestra. L’any 2005 va guanyar tres guardons a la prestigiosa competició de l'ARD Munich, amb altres que el van seguir posteriorment. Des d'aleshores ha actuat com a intèrpret de concerts amb diverses orquestres al Canadà i els Estats Units i Europa.

És membre del quintet de vent Pentaèdre, des del 2003, i des de 2009 és l’intèrpret de trompa principal de l'Orquestra Métropolitain, sota la direcció de Yannick Nézet-Séguin.

Louis-Philippe Marsolais és professor assistent a la Facultat de Música de la Universitat de Mont-real. També ensenya a l'Acadèmia Domaine Forget i ha estat membre del Consell Assessor de la International Hon Society des del 2015.

Més informació:

Louis-Philippe Marsolais

Hartmut Höll

Classe magistral de piano

Dimecres, 6 de febrer. 10 hores. Aula A111

Hartmut Höll és considerat com un dels millors músics de cambra i de Lied i ha participat en centenars de concerts i més de 70 gravacions, moltes de les quals han rebut premis internacionals.

Ha estat pianista acompanyant del baríton Dietrich Fischer-Dieskau i durant més de 30 anys, Höll ha fet concerts de Lieder per tot el món amb la mezzosoprano Mitsuko Shirai. Des del 2001 va acompanyar la soprano nord-americana Renée Fleming i també ha actuat amb el contratenor Jochen Kowalski, i altres cantants com CHristoph Prégardien, Hermann Prey i David Wilson-Johnson, entre altres.

Ha estat professor dels conservatoris de Frankfurt i Colònia, Alemanya i és degà de la Universitat de Música de Karlsruhe.

Més informació:

Hartmut Höll

                      

                          

Sarah Louvion

Classe magistral de flauta

Divendres 22 i dijous 23 de febrer. De 9 a 20 hores. Aula per determinar

Artista francesa, Sarah Louvion va estudiar flauta amb Raymond Guiot, Philippe Pierlot i Vincent Lucas i va ser guardonada pel Conservatori Nacional Superior de París.  Juntament amb la seva educació musical va cursar estudis de matemàtiques i física en la universitat.

Ha guanyat nombrosos premis com ara el primer premi del concurs Internacional per a flauta en Kobe, Japó. També ha guanyat el premi internacional de Pro Musicis de París en 2011.

A més a més de la seva feina en solitari, Sarah Louvion és coneguda com a música de cambra i toca regularment amb el pianista Delphine Bardin. El 2002 va ser nomenada flautista principal de la Frankfurt Opern-Und Museumsorchester.

La flautista col·labora regularment com a solista amb diferents orquestres internacional i ha gravat diferents obres discogràfiques amb força èxit de la crítica especialitzada.

Més informació:

Sarah Louvion 

Josep Colom

Classe magistral de piano

Dimarts 26 de febrer. De 10 a 14 hores.

Josep Colom va néixer a Barcelona el 1947. La música sempre ha estat quelcom important en el seu àmbit familiar i ja de jove va guanyar els concursos internacionals de Jaén (1977) i de Santander (1978). Més tard, el Ministeri de Cultura espanyol el va atorgar el Premi Nacional de Música. Als anys 70 va estudiar a l’Ecole Normale de Musique francesa, fundada per Alfred Cortot, i a França ha enregistrat la major part d’obres discogràfiques per al segell Mandala amb obres de Brahms, Franck, Blasco de Nebra, Mompou, Falla, etc. També va enregistrar un DVD en directe per al segell RTVE amb el tercer concert de Prokófiev i un CD amb obres de Chopin, Debussy i Ravel.

Segons explica, molts músics l’han ajudat a evolucionar, però especialment ho ha fet el compositor Joan Guinjoan. El seu món és el recital i la música de cambra, tot i que també ha treballat amb molt bons directors i músics i amb quasi totes les orquestres espanyoles. La pedagogia es va convertir en quelcom molt important per a ell i fa classes magistrals a més de treballar amb l’Aula de Música de La Universitat d’Alcalá d’Henares, l’Escola Superior Musikeon de València i el Conservatori del Liceu de Barcelona.

Més informació:

Josep Colom