#Apadrinaunpiano amb el graduat Bernat Català

Publicat el 27/09/2017

El graduat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Bernat Català, protagonitzarà el concert de la sisena edició del projecte Apadrina un Piano, que tindrà lloc a l’auditori de La Pedrera, el proper 14 de desembre (19.30 hores). El preu de l’entrada/apadrinament és de 20 euros.

Apadrina un piano_Bernat Català_ESMUC

El mes de maig del 2015, es va realitzar la primera edició de l’apadrinament de pianos de l’ESMUC amb l’actuació del pianista de jazz, Marco Mezquida. Al desembre del mateix any, la segona edició va estar protagonitzada pel pianista clàssic Adrian Blanco. La tercera, realitzada el mes de maig, va comptar amb Xavi Torres, i a les dues últimes edicions van participar Mireia Vendrell i Néstor Giménez, tots ells graduats de l’escola.

Els concerts formen part del projecte #Apadrinaunpiano, que té l’objectiu de captar fons per a l’adquisició de nous pianos. A través d’aquesta iniciativa de mecenatge s’impliquen patrocinadors, públic amant de la música, empreses i particulars, i els mateixos pianistes graduats. Els músics participants signen el piano per deixar un record i un referent als estudiants que els utilitzen posteriorment a l’Escola.

La proposta que lidera l’ESMUC compta amb el suport de la Fundació Catalunya La PedreraJorquera PianosKawaiLaie i Cafè de la Pedrera.

                                     

Bernat Català

Nascut el 1993 a Molins de Rei, Bernat Català s’ha format com a pianista al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB), a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a la Guildhall School i a la Royal Academy of Music de Londres.

Entre els seus professors més destacats trobem noms com el de Maria Jesús Crespo, Denis Lossev, Peter Bithell i Diana Ketler. Ha estat premiat en nombroses ocasions en concursos tant nacionals com internacionals. És mereixedor del Premi d’Honor de Piano del CMMB i va finalitzar els seus estudis amb les màximes qualificacions.

Ha actuat com a solista en cicles de prestigi i sales a l’Estat Espanyol com el “Auditorio Juan March” de Madrid i el Palau de la Música de Barcelona. També ha realitzat concerts a Anglaterra, Itàlia, França, Holanda i Rússia.

Desenvolupa una intensa activitat compositiva, manifestada en l’estrena de diverses obres que van des de cantates per a cor infantil, peces instrumentals, fins a cançons per grups de música pop. Actualment resideix a Londres, on combina l’ensenyament amb la composició i la vida d’intèrpret.

                 

L’Apadrinament

Els assistents al concert dels graduats ajudaran a finançar el 25 per cent de l’adquisició del piano a través de l’import de les seves entrades. Un altre 25 per cent de la cobertura del nou instrument s’obtindrà de la subhasta de l’instrument antic que ha de ser substituït. Aquesta subhasta es realitza cada any.

Amb aquest projecte, l’ESMUC només assumeix el 50% del cost de cada nou piano que passa a integrar-se al parc d’instruments del centre, en substitució dels antics. La iniciativa forma part de l’aplicació dels criteris de sostenibilitat cultural en l’àmbit de la gestió d’equipaments culturals i docents.

Per col·laborar en el projecte hi ha tres opcions:

- Comprant les entrades a la taquilla de La Pedrera, o a la seva web.

- Fent-se padrí/na. Poden fer-se aportacions com a particular, empresa o entitat i gaudir de l'acte com a padrí del piano que s’estrenarà en el concert. Els particulars poden desgravar aquest concepte en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), mentre que les aportacions efectuades per les empreses poden desgravar en l'impost de societats (IS), tant com a donatiu, com si s’estableix un conveni de col·laboració empresarial. En aquest cas, el nom de l'empresa figurarà a la web com a padrí. A partir de 100 € les empreses, i a partir de 20 € els particulars.

- FILA 0 a partir de 100 euros per a les persones que vulguin participar i no puguin assistir al concert.

                       

Més informació:

#Apadrinaunpiano

Bernat Català

                       

Recordatori concert:

Bernat Català, piano

Dijous, 14 de desembre, 19.30 hores. Auditori de La Pedrera.

Podeu comprar la vostra entrada, mitjançant el web de la Pedrera o la taquilla física situada al l'entrada. L'entrada inclou l'entrada a l'acte-concert i l'apadrinament del piano.