ADN ESMUC al Festival LIFE Victoria 2020/2021

Publicat el 29/07/2020

Com cada mes de setembre, el Festival LIFE Victoria torna a Barcelona, amb una edició doble que comptarà amb una bona representació de graduats i professorats de l’ESMUC, com ara Helena RessurreiçaoMontserrat SeróAlberto PalaciosMarc SerraMarta PuigÈric VarasXavier Sabata, Mireia Tarragó, Mercedes GancedoAlbert Guinovart i Francisco Poyato. La crisi sanitària de la Covid-19 ha portat l’organització a presentar dues edicions enllaçades pel Primavera LIFE, que el 2019 va haver de ser cancel·lat. L’ESMUC acollirà les classes magistrals LIFE Akademie el mes d’abril de 2021.

Festival LIFE 2020-2021

El Lied Festival Victoria de los Ángeles ret homenatge a la soprano barcelonina combinant tres de les facetes que la van definir: l’amor al lied, l’excel·lència i l’impuls a nous talents. La Fundació Victoria de los Ángeles impulsa aquest certamen dedicat al gènere del lied, que amb tant èxit va abordar la cantant catalana. En ell s’ofereixen al mateix temps recitals d’artistes de talla internacional (LIFE Recitals), un format innovador que dóna l’oportunitat a joves intèrprets de cantar juntament amb músics consolidats (LIFE New Artists) a manera de teloners, i un seguit d’activitats formatives paral·leles (LIFE Akademie).

Els membres de la comunitat ESMUC que participen en el festival són els següents: 

 • Helena Ressurreição (mezzosoprano), alumni del Màster de Lied Victoria de los Àngeles és Artista resident 2020-21. A més de diferents concerts a Barcelona, del 8 al 23 d’octubre de 2021 debutarà a l’Oxford Lieder de Regne Unit.  
 • Altres intèrprets, alumni del Master de Lied de l’ESMUC són: Mercedes Gancedo soprano), Montserrat Seró (soprano) i Alberto Palacios (piano).
   
 • Pianistes alumni de l’ESMUC: Marc SerraMarta PuigÈric Varas.
   
 • Alumni de cant de l’ESMUC: Xavier Sabata i Mireia Tarragó.
   
 • Professorat ESMUC: Albert Guinovart, pianista i compositor; i Francisco Poyato, pianista, professor de l’ESMUC i Artista resident 2020-21 del Festival LIFE Victoria.

Tota la programació del festival i els concerts dels graduats i professorat de l’ESMUC pot consultar-se al web del LIFE Victoria.

Pròximament s’informarà sobre el programa de classes magistrals del LIFE AKademie que tindrà lloc a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

L’ESMUC col·labora a través d’un conveni amb la Fundació Victoria de los Ángeles, organitzadora del Festival, forma part del seu Patronat i patrocina aquesta proposta musical centrada en el Lied.