Bases de dades

Bases de dades

Totes  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S-U  V  W-Z

B

Base de dades especialitzada en música clàssica i contemporània de qualitat. Permet escoltar les obres i descarregar les partitures.

Catàleg consultable des de la Deutschen Nationalbibliothek, que inclou les obres de lloguer publicades per editorials alemanyes. Per accedir-hi cal seleccionar la pestanya Standorte/Kataloge i clicar damunt la opció Bonner Katalog. La Biblioteca també disposa d'una versió en CD-ROM publicada l'any 2006.

C

Conté descripcions de les col·leccions de programes de mà conservades a les biblioteques, arxius i museus del Regne Unit, del segle XVIII fins a l'actualitat. És un projecte finançat per l'Arts and Humanities Research Council i gestionat per la Cardiff University i el Royal College of Music.

  • CORE (oline obert)

Base de dades que dona accés de forma gratuïta a gairebé 25 milions de treballs d’investigació a text complet provinents de 145 països. Projecte realitzat per The Open University i Jisc.

E

  • E-Library (Demanar contrasenya a la Biblioteca) (Online restringit)

Base de dades de l'Audio Engineering Society (AES) amb més de 17.000 arxius en pdf cercables sobre la investigació en àudio feta des de 1953 fins a l'actualitat.

  • ERIC (online obert)

Base de dades sobre educació que elabora l'US Department of Education i l'Institute of Education Sciences des de 1966 i que indexa els documents més rellevants d'aquesta àrea.

Inclou ressenyes bibliogràfiques i resums d'articles de més de 950 revistes especialitzades, congressos, llibres i tesis doctorals. També proporciona al text complet d'alguns articles.

I

Inventari dels Fons Musicals de Catalunya que elabora la càtedra de Patrimoni Musical del Departament d'Art i Musicologia de la UAB. El projecte neix amb l'objectiu de facilitar el lliure accés al contingut dels registres de les col·leccions dels fons catalogats i al seu repertori musical.

J

  •  JSTOR (online restringit)

Cerca a la base de dades

Projecte universitari: responsables de buidar i mantenir títols concrets de revistes.

Accés al text complet de revistes internacionals dedicades a la investigació educativa i a la teoria en el camp de la música.

Permet descarregar imatges de pàgines i edicions de publicacions digitalitzades amb alta resolució (a partir dels originals).

Desfàs d’actualització entre 2 a 5 anys respecte l’edició més recent i el contingut disponible a JSTOR.

L

Base de dades que indexa llibres, revistes i ponències de diversos camps relacionats amb la biblioteconomia (classificació, catalogació, bibliometria o recuperació de la informació).

Eina de recerca sobre llibres manuscrits i impresos de polifonia a Espanya i llibres amb polifonia hispana d'altres països, sense limitacions cronològiques.

M

Permet accedir a més de 1.200 enregistraments de vídeo de concerts de música clàssica.

També retransmet en directe esdeveniments musicals a nivell internacional a través d’Internet i d’aplicacions per a mòbils.

Inclou més d'11 milions de pistes d'àudio, 2500 hores de vídeo, 1,3 milions de pàgines de partitures i més de 500.000 pàgines de referència, fons d'arxiu i revistes, que inclouen l'oferta en línia més gran i completa d'actuacions d'àudio i vídeo.

Aquesta base de dades és un projecte de la Brigham Young University, ofereix en obert més d'11.000 referències de documents impresos i de documents digitals (revistes i llibres electrònics en línia, web de compositors, col·leccions documentals digitalitzades i portals especialitzats)

N

Segell discogràfic especialitzat en música clàssica i contemporània principalment.

Catàleg complet de les discogràfiques Naxos, Marco Polo i Da Capo.

Actualització: mensual.

Navegador recomanat: Mozilla Firefox.

App de servei de partitures electròniques que agrupa l'accés a publicacions d'uns 100 editors musicals. Permet la visualització de les partitures i la possibilitat d'afegir-hi anotacions i comentaris.

Per accedir a aquest servei podeu seguir les instruccions d'instal·lació de l'app i accés a Nkoda

O

Versió en línia de la 4a edició del clàssic repertori Orchestral music de David Daniels.

Destinat a directors d'orquestra, músics i musicòlegs.

Ofereix accés a 7.000 obres de més de 1.000 compositors.

Inclou els següents recursos:

Grove Music Online

Inclou The New Grove Dictionary of Music and Musicians (2nd ed.), The New Grove Dictionary of Opera i The New Grove Dictionary of Jazz (2nd ed.).

Conté articles, exemples musicals (Sibelius) i imatges.

Permet la cerca per text complet, bibliografies, catàlegs i biografies.

The Oxford Dictionary of Music

Inclou entrades de tot tipus d’aspectes musicals: compositors, directors, intèrprets, termes musicals, instruments o obres.

The Oxford Companion to Music 

Inclou definicions de termes musicals, especialitzant-se en la tradició clàssica europea des de l’edat mitjana fins a l’actualitat.

Q

Conté concerts, documentals i entrevistes en streaming sobre jazz, blues, funk, soul i músiques del món.

R

Abast: 1967 fins l’actualitat.

Actualització: mensual (versió en línia).

Indexa articles, monografies, actes de congressos, bibliografies, catàlegs, tesis, comentaris homenatges, iconografia, enregistraments, vídeos i ressenyes bibliogràfiques.

Projecte internacional: IAML, IMS, ICTM.

Inici: 1952.

Contingut: fonts musicals de tot el món.

Sèrie A/I: Impresos abans de 1800 (versió en paper disponible a la Biblioteca).

Sèrie A/II: Manuscrits posteriors a 1600 (versió electrònica).

Sèrie B: Manuscrits anteriors a 1600 i altres (versió en paper disponible a la Biblioteca) 

Sèrie C: Directori de biblioteques i centres especialitzats en música (versió en paper disponible a la Biblioteca).

Projecte internacional: IMS, IAML.