CURS "How it’s made?, de la pràctica a la teoria". Idees per a l’elaboració de materials didàctics musicals

L’objectiu d’aquest curs és adquirir els recursos i les eines necessàries per elaborar materials didàctics musicals propis; és a dir, conèixer les claus per descobrir el professor de música “artesà” que duem dins.

Presentació

El curs vol incidir especialment en els processos creatius, en el naixement de la idea –a partir d’una necessitat concreta– i en les aplicacions didàctiques que pugui aportar el nou material. A través d’exemples, ens endinsarem en el procés creatiu, parlarem també dels materials ja existents, i finalment cada alumne serà el responsable de dissenyar el seu propi material. Quines característiques han de tenir els materials de nova creació? Què han de tenir per poder desenvolupar-se? El curs “How it’s made” en resoldrà tots aquests dubtes.

Durada, calendari i horari

Data: Dissabte 11 de març de 2017

Durada: 8 hores (de 10:00 a 14:00 i de 15:30 a 19:30)

Continguts

- Reflexió sobre les diferents visions i estratègies en la creació de materials creatius i aproximació crítica dels materials ja existents

- Anàlisi, disseny i creació de materials didàctics musicals a partir de les possibilitats mecàniques i melòdiques de cada instrument

- Desenvolupament de les possibilitats didàctiques dels “quotidiàfons” a través del joc

- Exemples de materials didàctics per a la percussió corporal

- Dinàmiques de grup per fomentar la generació de noves idees i nous materials

 - Cloenda: un professional de l’educació musical amb més recursos el temari està reestructurat de manera que l’estudiant pugui treballar només amb els conceptes i tècniques, sense les associacions i/o connotacions estètiques de la música original.

Professor

Oriol Ferré Puntos

“Formador en educació musical, professor de música i inventor”

Titulat superior en Jazz i Música Moderna a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program, des del 2012 imparteix cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l’educació musical: cursos i tallers sobre materials didàctics, jocs rítmics i harmònics, percussió corporal, pedagogia de grup, etc.

És professor de música de l’EMM Miquel Blanch de Castellbisbal –de la qual va ser director durant quatre anys–, membre fundador de la secció Orff-Catalunya de l’Associació Orff-Espanya i de la col·lecció de materials didàctics Harmony-Games. Forma part de la comissió de formació i investigació de l’Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM), és coordinador de la secció Educa-Sonograma de la revista Sonograma Magazine i coordinador pedagògic de les activitats de la Fundació de Música Simfònica i de Cambra. Com a trombonista, és membre de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, del grup de rumba catalana Derrumband i de la CIA de teatre Ticotacoteca.

Preu

El preu del curs és de 60€ (35€ pels estudiants de l'Esmuc)

Inscripció

La inscripció es podrà fer a través del següent formulari