L'Esmuc no s'atura

Editorial abril

Tecnologia i creativitat per superar el confinament

Arran de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, i seguint les mesures dictades per limitar-ne la propagació, l’Esmuc ha fet un pas sense precedents en la història del centre: passar d’un model presencial molt arrelat en l'ensenyament de la música a una docència online, i haver-ho de fer d’un dia per l’altre, amb totes les incerteses i dificultats que aquest canvi pot suscitar entre la comunitat educativa. Sumem així un repte als que ja planteja el confinament en la nostra vida familiar i personal.   

Des de l’Escola hem posat tots els mitjans per acompanyar docents, estudiants i personal d’administració i serveis en aquesta transició, i poder allargar el període de confinament fins quan sigui necessari. Treballem per adaptar la docència a la situació personal de cada estudiant, preveient dinàmiques alternatives als concerts o recitals de fi de grau o de fi de màster, reprogramant les activitats previstes, assegurant la matrícula i les proves d’accés... Seguim treballant perquè l’Escola no s'ha d’aturar. És amb aquest mateix esperit de normalitat que publiquem ara el número d'abril que teniu a les vostres pantalles. 

"

Avui més que mai som un equip on cadascuna i cadascú de nosaltres contribueix a fer possible que l’educació musical continuï malgrat el confinament.

"

 

Som conscients que la paraula coronavirus deixarà en tota la comunitat escolar un record difícil d’esborrar, però també un pòsit d’aprenentatge i molts moments per a la reflexió. Cada dia de confinament serveix per experimentar noves maneres per ensenyar i aprendre, per aprofundir en el coneixement de la tecnologia i aplicar la creativitat pròpia de la nostra professió a fi que els mitjans virtuals ens acostin més que no pas ens allunyin. En altres paraules, per transformar aquesta emergència en una oportunitat per aprendre noves maneres de fer i abordar l'exercici de la docència en contextos canviants. Aprofitem-ho, i no deixem que aquesta comesa ens abandoni mai més.  

Conservem també el compromís que tota la gent Esmuc ha assumit amb l'Escola, des de tots els àmbits i responsabilitats, per tirar endavant l'activitat amb les mínimes ferides possibles. I recordem: fins que no ens tornem a veure (i a abraçar) a les nostres enyorades aules, seguim totes les indicacions del departament de Salut i quedem-nos a casa. És la nostra millor contribució. 

Comments

Log in to comment.