Aquest estiu toca Esmuc

Nous formats i especialitats

Aquest estiu, l’Esmuc inicia un nou projecte: entre els mesos de juny i juliol programa un seguit de cursos d’estiu de diferents formats i especialitats. Entenem que cadascun d’ells té el seu propi interès i que això ja dóna sentit a una iniciativa com aquesta. Però crec que el valor de la proposta transcendeix a la de la simple suma d’uns cursos molt interessants. Els nostres cursos d’estiu responen a una estratègia més global i són expressió d’una determinada identitat.

En primer lloc, l’Esmuc no només és el seu grau superior. L’Esmuc és un centre superior d’ensenyament musical que, com a tal, té una missió diversa: els Masters, els Postgraus, la formació contínua, la recerca, en definitiva, tot allò que s’espera d’una universitat o del seu equivalent en l’àmbit dels ensenyaments artístics. Aquests cursos que comencem el juny són el nostre campus d’estiu.

En segon lloc, el nostre compromís amb l’ensenyament musical, amb la música i amb el país. Som un centre públic amb vocació de servei públic. I, des d’aquest principi, la nostra vocació és que, en la mesura que sigui possible, el talent i les ensenyances dels nostres professors puguin arribar al major nombre de estudiants i professionals. Tota la comunitat Esmuc, i els estudiants de grau en primer lloc, sabem que som uns privilegiats: aquests cursos d’estiu són una prova de la nostra voluntat d’obrir les portes de l’Escola.

Tercer, a l’Esmuc s’hi poden estudiar totes les professions de la música que necessiten un títol superior, i tots els gèneres. Aquests cursos d’estiu són l’expressió d’aquesta mirada integral: interpretació (clàssica i contemporània, antiga, jazz i música moderna, tradicional i flamenc), direcció, composició, musicologia, pedagogia, producció i gestió i sonologia. Tots els departaments i especialitats de l’Escola completen aquesta oferta d’estiu.

I per últim, però no menys important. Amb aquests cursos es demostra el compromís dels professors amb l’Escola. En unes dates en què els músics tenen més feina que la resta de l’any, un cop han acabat la seva docència regular i en un context de crisi com l’actual, tenir una oferta que reuneix l’excel·lència que hem aconseguit reunir és, també, un gran privilegi.

Comments

Log in to comment.