El jazz torna a florir en primavera

Gemma Abrié

El conveni entre l'Institut Goethe i l’Esmuc consolida l’aposta pel jazz

Després de l’exitós precedent de l’any passat, el cicle de jazz entre les dues institucions retorna per oferir nous concerts. Es tracta d’un acord de col·laboració entre l’Esmuc i el Goethe-Institut de Barcelona per donar a conèixer les propostes que porten actualment alumnes que han passat per l’escola. Aquests concerts tenen la voluntat d’impulsar als graduats recents que estan endinsats en algun projecte propi i original. A més a més, aquest any la proposta té una major presència femenina que a l’any passat, presentant dues artistes femenines que protagonitzaran les primeres audicions.

La Gemma Abrié serà l’encarregada d’encetar aquesta renovada agenda de concerts, presentant el seu projecte el dia 24 de maig. Contrabaixista i cantant, serà la més veterana de tots els participants amb un estil completament definit que ha rebut importants premis. Durant les següents setmanes, el públic podrà gaudir de més propostes com la de la menorquina Clara Gorrias el 31 del mateix mes. Graduada en l’especialitat de cant jazz, va estrenar el passat setembre el seu primer disc en solitari, disc que porta defensant als escenaris des de llavors. Les dues últimes actuacions seran a càrrec del jove però experimentat trompetista Joan Mar Sauqué –7 de juny– i el duet format per Roger Santacana al piano i Òscar Latorre amb la trompeta, que donaran el punt i final al calendari d’actuacions el 14 de juny.

Tots els concerts tindran lloc a la cafeteria Brotzeit a les 20h, just a l’entrada de  la seu del Goethe-Institut de Barcelona, situat al número 224 del carrer Roger de Flor. Són gratuïts i d’entrada lliure fins completar l’aforament d’un local que ja té el piano esperant els músics i el públic.

Comments

Log in to comment.