La televisió a la partitura

Gent Esmuc

LleidArt ensemble enceta nou projecte

LleidArt Ensemble és una associació lleidatana de joves músics que han compartit estudis i experiències musicals al llarg dels últims anys. Tots ells s’han format inicialment a Catalunya i després han ampliat els seus estudis musicals amb postgraus i màsters en escoles d’alt prestigi d’arreu. El grup neix de la necessitat i voluntat de construir un espai de creació musical de qualitat, obrint-se a qualsevol tipus d’estil i anant sempre més enllà dins l’àmbit de la música de cambra. Partint de la base d’una formació compartida a l’Esmuc, d’un potencial artístic ric i variat i de l’amistat que els uneix, LleidArt Ensemble vol conjugar les seves inquietuds en un projecte motivador ampliant l’oferta cultural actual. La qualitat musical, la innovació, la il·lusió i la flexibilitat davant una nova realitat musical i social, són algunes de les característiques pròpies del grup.

Des de l’any 2013 LleidArt Ensemble és grup resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida. La temporada 2015/16 va formar part de la Xarxa de Joventuts Musicals de Catalunya, així com també va ser Grup Vinculat a l’Esmuc. Ha realitzat espectacles familiars com El Carnaval dels Animals, el Trencanous o El petit piano; projectes temàtics de música de cambra, com Aqua, Cartes a Granados o Keep Calm & Merry Christmas, o de música contemporània, com Montsech. Tots ells s’han estrenat i representat a les millors sales del territori, com l’Auditori Enric Granados o la Seu Vella de Lleida, així com a d'altres teatres i auditoris catalans. Al juny del 2017 LleidArt Ensemble estrena un projecte de gran format a l’Auditori Enric Granados de Lleida que porta per títol “Primaveres”, sota la direcció musical del prestigiós director Xavier Puig. En definitiva, són un grup flexible i creatiu de música de cambra, amb residència a la ciutat de Lleida i que a més s'autogestiona, crea i produeix tots els seus projectes. Ariadna Gabarrell, per exemple, violinista graduada a l'Esmuc, s'encarrega de la part de producció de molts projeces, de vegades el suport econòmic de la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Lleida.

A l'abril estrenen una nova producció a l'Auditori de Lleida, Fora de sèrie, la música de la petita pantalla, centrada en la música de les series de televisió des dels anys 80 a l'actualitat, des de Bola de Drac a Joc de Trons, una proposta atractiva i amb una posada en escena potent, amb arranjaments de Jordi Nus. Us hi esperen.

Comments

Log in to comment.