Segona Viquimarató a l’Esmuc

Segona Viquimarató a l’Esmuc

Dedicada a les figures d’Aurora Bertrana, Enric Granados i Pep Ventura

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. És el segon any que l’Esmuc organitza una viquimarató amb la col·laboració d'Amical Wikimedia, amb l'objectiu de millorar la Viquipèdia amb alguna temàtica relacionada amb el món de la música

La primera edició va tenir lloc el dia 18 de març del 2016 i es va dedicar a les figures d’Enric Morera i Enric Granados. Després de l’èxit que va tenir aquesta convocatòria amb més de 40 participants, l’arribada d’aquesta segona edició vol consolidar la voluntat que l’esdeveniment sigui una cita anual.

El 125è aniversari del naixement d’Aurora Bertrana (1892-1974), el bicentenari del naixement de Pep Ventura (1817-1875) i 150è aniversari del naixement d’Enric Granados (1867-1916), són les commemoracions que la Generalitat celebra aquest any, i la Viquimarató Esmuc s’hi suma dedicant la convocatòria a aquestes tres figures del món musical.

Metre que les dues figures masculines són més conegudes, Enric Granados com a compositor i pianista i Pep Ventura com a compositor, reformador de la cobla i consolidador de la sardana llarga, aquesta convocatòria de la Viquimarató també ajudarà a donar visibilitat a la figura de Bertrana, menys popular. Aurora Bertrana, va ser una dona culta, independent, aventurera, que qüestionava els convencionalismes de la seva època i que va viure més enllà dels paràmetres socialment establerts. Va tenir trajectòria com a escriptora i com a músic va arribar a crear la primera jazz band formada íntegrament per dones.

El que pretén el projecte de la Viquimarató a l'Esmuc és millorar les entrades que ja existeixen en la Viquipèdia relacionades amb la vida musical d’aquestes tres figures, així com crear nous articles tractant temàtiques que encara no tenen la seva entrada. D’aquesta manera, els participats ajuden a fer que en una sessió intensiva creixi el corpus d’entrades sobre aquests músics, i a la vegada que es publiquin articles de qualitat. Aquestes entrades també es van fent al llarg del curs, mitjançant diverses assignatures que les introdueixen dins el Viquiprojecte Esmuc.

La sessió tindrà lloc el pròxim 7 d’abril a la Biblioteca de l’Esmuc de 9.30h a 13.30h. La biblioteca oferirà tot el fons bibliogràfic i els seus ordinadors perquè els participants puguin treballar en l’entrada dels seus articles. Si esteu interessats, trobareu més informació i us podeu inscriure en el següent enllaç aquí.

Viquimarató Esmuc

Comments

Log in to comment.