Sampler Sèries i Camerata Casals

Gent Esmuc

Steve Reich

Dues oportunitats de luxe per als estudiants de l'Esmuc 

El 7 d’abril a la sala Oriol Martorell de l’Auditori es podrà gaudir d’un concert del cicle de Sampler Sèries amb la col·laboració de l’Esmuc Ensemble. Aquest grup, format per estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya, va néixer amb la voluntat que els alumnes puguin ampliar i aprofundir el seu coneixement musical del segle XX i de la música que fan avui en dia els joves compositors. El repertori que interpretaran tindrà un treball previ del llenguatge i les tècniques instrumentals amb el director musical i amb els professors especialistes.

Aquest any es presentaran unes obres entorn al minimalisme americà. Interpretaran des de John Cage, passant per Steve Reich i Philip Glass, fins arribar a John Luther Adams i Michael Lang. Cada obra té la seva plantilla: duo de percussió amb piano, 16 instruments de vent i corda, quintet de percussió. És un projecte interessant per la seva varietat musical i l’originalitat que presenta, dirigit per Lorenzo Ferrándiz, professor del centre. Els alumnes que hi participen, normalment, són els de quart degut al nivell que es demana. Tanmateix, també hi pot col·laborar algun alumne de qualsevol altre curs per si a aquest li fa il·lusió o li interessa el tema de la música contemporània. Mitja hora abans del concert, l'espectacle començarà amb la instal·lació sonora a la mateixa sala The place we began, de John Luther Adams.

Per altra banda, l’Esmuc també organitza un dels gran conjunts amb la Camerata Casals. Aquest projecte es realitza dues vegades durant el curs acadèmic: el primer és d'orquestra simfònica i el segon és d'orquestra de corda. La peculiaritat que té és que no disposen d’un director sol: els mateixos músics que formen el Quartet Casals toquen amb els alumnes i en són els caps de cada secció –violí primer, violí segon, viola i violoncel–, dirigint mentre interpreten. En aquesta ocasió, es prepararà el concert durant un encontre intensiu de tres dies, matí i tarda, amb un repertori de Mozart (la Simfonia 29 en la major) i Txaikovski (la seva Serenata per cordes en do major). Aquest conjunt instrumental es reserva quasi sempre als alumnes de cursos superiors, perquè requereix un domini de l’instrument molt alt, no només pel repertori, sinó perquè el fet de no tenir director influeix i cal tenir més experiència. El concert de Camerata Casals es realitzarà l’1 de juny, però la sala encara està per confirmar.

Comments

Log in to comment.