Dijous toca ESMUC

Editorial

Els projectes dels estudiants surten de l’ou

El darrer 9 de febrer d’aquest any 2017 es va donar el tret de sortida al cicle de concerts Dijous toca ESMUC, un projecte pensat per impulsar els projectes dels estudiants de l’escola donant-los un espai obert a públic tant extern com intern per a mostrar les meravelloses formacions musicals que es gesten a l’ESMUC.

El cicle s’afegeix a diferents iniciatives promogudes des del centre i els seus estudiants com els Afters de Clàssica, els Piscolabis d’Antiga, el Dimecres ESMUC Jam i el més nou ESMUC Contemporània. En aquest cas, però, es busca una transversalitat en el tipus de concerts que s’oferiran, ja que pretén ser una programació inclusiva a tots els estils i departaments sorgits a l’escola.

Aquesta diversitat de les propostes del cicle s’ha vist ben present en les actuacions realitzades fins el dia d’avui: hem gaudit, per exemple, del millor rock de la mà de Massive Noise Collective, d’obres per a formacions barroques gràcies al grup de cambra liderat pel violinista Marcus Held o de diferents obres d’autors nacionals adaptades per a guitarra i veu pel grup Cantos del Aire.

La proposta ha estat molt ben rebuda pels estudiants, ja que molts s’han animat a participar i les dates d’aquest any han quedat curtes per assumir tots els projectes que es proposaven. Tot i això, la intenció és que Dijous toca ESMUC tingui una continuïtat per poder acollir projectes dels estudiants durant molt temps.

El cicle Dijous toca ESMUC és una producció gestionada per l’alumnat de 2n, 3r i 4t curs del departament de Producció i Gestió de manera coordinada amb l’escola. És també, doncs, un nou escenari per aquest alumnat, que agafa les regnes d’un projecte que li serveix com a font d’aprenentatge pràctic.

En conclusió, és un cicle que ofereix una experiència educativa integral, tant als alumnes intèrprets que es posen a prova en públic, com als productors i gestors a l’hora de fer els primers passos en la producció d’esdeveniments.

Comments

Log in to comment.