Les cambres més obertes

Lofoten Cello Duo

Lofoten Cello Duo

Projectes del Trio Pedrell i Lofoten Cello Duo

De vegades, les sinergies que es creen dins l'Escola durant l'època d'estudiants acaben concretant-se en formacions professionals estables, com el Trio Pedrell o Lofoten Cello Duo. Ells mateixos ens han fet arribar notícies dels seus darrers projectes.

Lofoten Cello Duo, primer disc

Carles Muñoz és un exestudiant de violoncel clàssic que va conèixer l'estudiant norueg d'Erasmus a l'Esmuc Håvard Enstad. Junts van formar el Lofoten Cello Duo, i a mitjans de l'any passat van autoeditar-se el disc Lynx. Les seves peces venen descrites com "Nadales que perduren en la memòria col·lectiva del poble català, melodies jueves melangiosament festives, cançons nòrdiques perquè els homes conquereixin els cors de les dones que festegen o ritmes búlgars vertiginosos que amenacen el trencament de malucs occidentals, entre d'altres, conformen un repertori que pretén mostrar la rica i diversa tradició oral de la música europea, des de temps immemorials fins l'actualitat. Una retrospectiva de la música tradicional de la mà del violoncel". Fa molt poc, a més, han publicat un vídeo d'un dels temes inclosos dins el disc, Trilltrall, que s'afegeixen als altres Folketone frå Sunnmøre(cançó tradicional noruega), I’m not fed up with the Pacific Ocean (composició d’Ola Bäckström), Polska (cançó tradicional sueca) i Stella splendens, a partir del cèlebre fragment del Llibre Vermell de Montserrat.

El Trio Pedrell, de gira per la Xina

Trio Pedrell

Trio Pedrell

D'altra banda, el Trio Pedrell, format pels graduats de l'Esmuc Christian Torres (violí), Ferran Bardolet (violoncel) i Jordi Humet (piano) després d’una trajectòria de cinc anys, on ha recollit guardons d’importància en concursos nacionals i internacionals, és convidat a participar a un dels concursos més prestigiosos de música de cambra, el 7th International Joseph Haydn Chamber Music Competition. Juntament amb els altres vuit grups seleccionats, el concurs tindrà lloc a Viena entre el 20 de febrer i el 3 de març.

A més, durant el mes de maig realitzaran una gira de deu concerts per les ciutat més importants de la Xina amb la producció Joventut i vellesa: 190 anys de la mort de L.V. Beethoven, un programa monogràfic del compositor de Bonn per commemorar el 190 aniversari de la seva mort. A Catalunya es podrà sentir aquest concert en el tancament de gira que realitzaran a l’Auditori Municipal de Terrassa el 28 de maig a les sis de la tarda.

Comments

Log in to comment.