L'any de Neu

String Quartets

L'aventura editorial de tres graduats de l'Esmuc 

Neu Records és un segell independent dedicat als enregistraments de música clàssica i contemporània en formats surround i 3D, així com una plataforma d’interacció entre intèrprets i compositors internacionals del més alt nivell. Sense prejudicis estètics però amb voluntat de continuïtat amb la tradició musical occidental, el seu objectiu és editar enregistraments de referència amb la màxima fidelitat possible. El segell, dirigit per Santi Barguñó, compta amb la col·laboració d’Hugo Romano com a productor musical i enginyer de so i Mireia Pacareu com a productora executiva. Tots ells són graduats de l'Escola. Aquests són alguns dels seus darrers projectes:

‘String Quartets #2’ amb el Quartet Casals

El mes de desembre es va editar el segon dels cinc DVD de la col·lecció de la Integral dels quartets de Schubert interpretats en directe pel Quartet Casals a l’Auditori de Barcelona durant la temporada 2013-14, en el marc d’un projecte de col·laboració entre L’Auditori, Neu Records i el Quartet Casals.

‘String Quartets #2’ és el títol d’aquest treball que recull l’enregistrament del concert celebrat el 12 d’octubre de 2013 i conté els quartets de corda n. 4 en Do Major D46, n. 1 en sol menor / Si b Major D18, i n. 9 en sol menor D173.

 

Homenaje a Martha Graham de Ramon Humet

També al mes de desembre es va editar aquest projecte d'homenatge a la influent ballarina i coreògrafa nord-americana Martha Graham (1894-1991, New York), pionera de la dansa contemporània, que va ser escrit entre 2006 i 2013 pel compositor Ramon Humet (Barcelona, 1968).

L’obra consta d’un cicle de nou cançons per a soprano i piano sobre el poema Homenaje a Martha Graham de Mario Lucarda (Barcelona, 1944), i d’una col·lecció de deu interludis per a shakuhachi i quatre percussionistes, Interludis meditatius, concebuts per ser interpretats de manera intercalada amb el cicle de cançons.
Enregistrat a la Sala Mozart de l’Auditori de Saragossa, reconeguda per la seva excepcional acústica, Homenaje a Martha Graham compta amb intèrprets de primera línia en l’àmbit de la música contemporània, com la soprano nord-americana Claron McFadden, el japonès Kakizakai Kaoru -flauta shakuhachi-, el pianista Alberto Rosado o el quartet Neopercusión, grup resident del CNDM al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

El procés d’enregistrament s’ha realitzat mitjançant un sistema de captació 3D especialment dissenyat per la productora N (vinculada al segell Neu) i inspirat amb els estudis de Michael Williams, referent mundial en la recerca de sistemes d’enregistrament multicanal.

L'equip de Neu Records

L'equip de Neu Records és format per tres graduats de l'Esmuc: Santi Barguñó, Mireia Pacareu i Hugo Romano.

Comments

Log in to comment.