Intèrprets que fan via

Ismael Alcina

Marta Garcia i Ismael Alcina van sumant èxits a la seva trajectòria

Fer-se camí després d’obtenir el graduat és el repte que tot estudiant ha de superar a la seva manera: no hi ha cap formació que ofereixi fórmules màgiques que condueixin invariablement a l’èxit professional, sinó que la seva funció és oferir una sèrie d’eines, consolidar un repertori de recursos, una ètica de treball i una manera de saber relacionar-se amb i en els oficis musicals. És per això que els èxits de l’alumne desperten l’interès i l’orgull del centre que ha allotjat el seu creixement, en aquest cas, l’Esmuc.

La publicació de Bass life, l’àlbum de jazz fusió de l’exalumne Ismael Alcina (el març de 2016 per Whatabout music) és un d’aquests èxits; el disc del gadità es troba en plena promoció arreu del país, ben acollit tant per la premsa nacional (per exemple, al programa Discopolis Jazz de RNE 3) com per l’estrangera (en parlen, per exemple, a No Treble, la revista nord-americana per a baixistes). La carrera que comença com a líder del seu projecte propi es compagina amb la presència a formacions com ara el grup valencià Xaluq, o el rol de sideman al projecte del guitarrista Pau Figueras.

Marta Garcia, nova veu lírica

D’una manera molt diferent, Marta Garcia Cadena, la soprano barcelonina (graduada en Interpretació del Cant Clàssic i Contemporani) continua sumant a la seva trajectòria: els seus èxits més recents són d’aquest estiu, entre els que destaca la seva participació al Festival de Música Antiga dels Pirineus als pobles d'Espot i Berga (juntament amb l'Inégal Consort i amb la direcció de Carles Vallès). La seva interpretació de repertori del barroc italià i l'alemany van obtenir una resposta entusiasta de la crítica.

També cal subratllar la seva actuació com a solista al Carmina Burana que es va interpretar al Palau de la Música Catalana el passat 19 de juliol, cantat pel Cor Jove i el Cor Infantil de l'Orfeó Català (dirigits per Esteve Nabona), on també participaven els solistes Josep Ramon Olivé, (igualment graduat a l’Esmuc) i Beñat Egiarte, així com els pianistes Josep Surinyac i Josep Buforn.

Marta Garcia Palau de la Música

Comments

Log in to comment.