Per molts anys, Esmuc!

Editorial

15 anys servint la Música del s. XXI

Des dels seus inicis, i al llarg dels 15 anys que ara celebrem, un dels pilars que han sustentat el nostre model d’escola és la transversalitat. La voluntat de reflectir i donar un tractament igualitari a totes les músiques, potenciant a la vegada una sana promiscuïtat entre àmbits i estils musicals, és un dels aspectes més enriquidors i que resulten més atractius per als estudiants que trien estudiar a l’Esmuc.

El concert commemoratiu que va tenir lloc diumenge 29 és un clar exemple de com aquesta idiosincràsia integradora i transversal del centre potencia la creativitat i pot donar lloc a combinacions atrevides i realment innovadores.

El programa, que barrejava formacions i llenguatges diversos, incloïa un recull d’arranjaments de Joan Díaz per a cobla, quartet de jazz i guitarra flamenca; una peça per a orquestra de Bernat Vivancos, i una estrena absoluta: 15 poemes del Bestiari de Pere Quart musicats per Joan Sanmartí, Joan Monné, Lluís Vidal, Joan Díaz i Francesc Capella per a orquestra, quintet de jazz i solistes vocals. Una clara mostra que el compromís inicial de formar els futurs professionals en tots els àmbits es manté viu. Que per molts anys ho puguem seguir celebrant!

Comments

Log in to comment.