De l'Auditori a casa

Planeta Clarinet

Planeta clarinet, dels Barcelona Clarinet Players

Planeta clarinet és un projecte pedagògic destinat a infants aproximadament d'1 a 5 anys. Forma part de la col·lecció Escolta l'Auditori, amb més d'una desena de títols publicats. El contingut del disc coincideix amb el dels concerts tallers del 26 de febrer i 5 de març de 2016, on es posà en escena el projecte en si. Aquest concert forma part de la secció de concerts familiars de l'Auditori, dintre de les activitats socials i educatives.

El disc és una eina més dintre d'aquest projecte, conjuntament amb l'experiència del concert a l'Auditori, i la participació en les activitats pedagògiques relacionades amb el concert, que poden fer-se a l'escola o a casa. L'objectiu és ajudar a compartir la vivència i el coneixement de la música amb diverses propostes i activitats abans i després dels concerts, oferint a petits i grans l’oportunitat de viure una experiència musical enriquidora i compartida amb l’ajuda dels diferents llenguatges artístics. Altres objectius impliquen apropar els infants al món del clarinet, ensenyant-los l'instrument, el seu so i el del quartet de clarinets; ajudar els infants i els seus adults a comprendre la música una mica més; avançar en la realització de les potencialitats musicals pròpies i, en definitiva, a estimar una mica més la música.

El repertori és molt variat, hi ha peces per a clarinet contemporànies i clàssiques, més i menys conegudes, cançons tradicionals catalanes, cançons de música moderna, peces de diferent estils i èpoques i fins i tot una cançó pròpia, composta per al projecte. Gairebé tot són arranjaments de pocs minuts de duració, i per a 4 o 5 clarinets de diferents tipus: clarinet baix, corno di basseto, clarinet, requint...

El disc ha estat enregistrat pels Barcelona Clarinet Players, formació que compta amb Alejandro Castillo, ex-alumne de l'Esmuc i amb altres de col·laboradors. Són un quartet de clarinets amb seu a Barcelona, que aposten per la innovació, la fusió, la interdisciplinarietat i el compromís pedagògic. En aquest projecte, a més dels quatre clarinets apareixen altres instruments que contrasten i es complementen amb els dels clarinets.

Planeta Clarinet 

Barcelona Clarinet Players

Escolta L'Auditori, 2016

Comments

Log in to comment.