Grans Concerts

Joan Albert Amargós

Joan Albert Amargós, dirigint la cobla de l'Esmuc.

Els assajos intensius acaben amb una setmana de concerts a Barcelona

El cicle de Grans Conjunts de l’Esmuc ha omplert de música Barcelona amb una setmana de concerts a diferents sales de la ciutat. Després de dues setmanes d’assajos intensius, les cinc formacions van poder mostrar, l’última setmana de gener, públicament i de forma gratuïta la feina feta.

En primer lloc, el dilluns 25 de gener la Cobla va oferir al Centre Cívic Cotxeres de Sants el seu programa d’obres del seu director J. A. Amargós.

Dimarts 26 va ser l’Esmuc Jazz Project qui, a mans de J. Sanmartí, J. Díaz, L. Vidal i J. Monné, va presentar l’Univers Ornette Coleman al Born Centre Cultural. Cada projecte d’aquesta formació s’articula al voltant de la figura d’un músic rellevant dins del jazz i la música moderna; en recrea i re-elabora l’obra. Enguany s’ha homenatjat el saxofonista i compositor Ornette Coleman després de l’èxit d’Entorn a Keith Jarrett de l’any passat.

El Conjunt d’antiga de Xavier Díaz Latorre va interpretar la Misa de difuntos a 5 coros de Sebastián Durón, dins el marc de la celebració del tricentenari de la mort del compositor. El concert va fer-se a l’església de Sant Oleguer.

El dia 28, el Conjunt de Música Tradicional va tocar a l’Auditori del Centre Cívic Sant Martí sota la dirrecció de Kepa Junquera.

Finalment, el concert de l’Orquestra simfònica va ser dilluns 1 de febrer a la sala 1 de l’Auditori. El programa va estar format per Concert per a orquestra, de Béla Bártok, i Concert per a violí, de Jordi Cervelló.

Un any més, aquest cicle de concerts dels Grans Conjunts ha estat una mostra a la ciutat comtal de l’activitat i talent desenvolupats a l’Esmuc. Els Grans conjunts són tant una activitat curricular formativa de l’escola com una projecció cap a l’exterior d’aquesta, i ha de ser un objectiu principal per l’Escola el fet de potenciar la visibilitat d’aquests projectes.

Comments

Log in to comment.