Esmuc Piano Forum

Editorial

Nova cita anual per als pianistes

El professorat de l'especialitat de piano CiC de l’Esmuc inicia enguany una setmana d’activitats dedicada a aquest instrument: el I Esmuc Piano Forum. Aquest projecte neix amb la clara intenció de convertir-se en una cita anual dins i fora de l’escola, i inclourà en aquesta primera edició dos concerts d’ex-alumnes (Paulina Dumanaite i Trio Pedrell, Lluís Grané i Carles Marigó), un concert de professors dedicat a l’obra d’Enric Granados, un concurs intern de piano, dues masterclasses (Salvatore Spanò, Hui-Ying- Tawastjerna) i una conferència dedicada a la gran pianista Alícia de Larrocha per part de la seva filla Alícia Torra (acte presentat per Mònica Pagès). Un programa molt atractiu i variat que ens servirà, en part, per mostrar el potencial pianístic que atresorem actualment a l’escola, però també  per constatar (d’això n’estem especialment orgullosos) les sòlides carreres musicals que estan construint aquells alumnes més brillants que s’hi van formar.

Impulsant aquest fòrum pretenem, entre d’altres coses, dinamitzar i ampliar el col·lectiu pianístic de l’Esmuc. Fer-lo més actiu, més potent, més ric, més obert i, sobretot, més unit. Volem construir un espai de trobada que, més enllà de les activitats acadèmiques que ens ocupen al llarg del curs, ens permeti ampliar horitzons i enriquir-nos de manera conjunta (desitjant comptar també, en futures edicions, amb altres professors de l’Esmuc que comparteixen amb nosaltres l’estudi de l’instrument en qualsevol de les seves facetes).

Amb aquest objectiu dinamitzador hem decidit crear també el I Concurs de piano de l’Esmuc per a estudiants del grau superior. Un concurs de participació voluntària que oferirà als guanyadors actuacions en destacades sales d’arreu de Catalunya. En aquesta primera edició tenim la sort d’acollir un jurat de gran nivell internacional: Ramon Coll (ex-professor de l’escola), Salvatore Spanò (Itàlia), Hui-Ying-Tawastsjerna (Finlàndia) i Guennady Dziubenko (Rússia). El fet que professors de renom  escoltin i valorin les interpretacions del nostre alumnat ens semblava quelcom imprescindible i enormement enriquidor per a tots. En els propers anys, volem seguir obrint el fòrum a professors d’arreu d’Europa, convidant-los a impartir masterclasses, conferències i/o concerts a l’Esmuc. Volem, en definitiva, crear una trobada pianística que sigui una referència  a nivell europeu.

Pensant en el futur més immediat i també en la realitat més propera, el fòrum pretén actuar com a nexe entre l’espai pianístic del grau superior i el de la resta de nivells d’ensenyament del piano a Catalunya. Tots els professors de l'especialitat creiem fermament que és cada cop més necessari un espai  de comunicació i diàleg entre els professors dels tres nivells de formació pianística (Elemental-Professional-Superior). És per això que, per a futures edicions es crearan una sèrie d’activitats dirigides específicament a aquest col·lectiu, amb el qual compartim objectius comuns. Esperem els vostres suggeriments i propostes de cara a l’any vinent.

Il·lusionats, tot el col·lectiu de professors de l'especialitat de piano us convidem a participar i a gaudir d’aquest I Esmuc Piano Forum.

Comments

Log in to comment.