Grans Conjunts

Ornette Coleman

L'Esmuc Jazz Project 2016 va girar entorn de la música d'Ornette Coleman

Un cicle que porta la música a tot Barcelona

Com cada any, després d’acabar les classes del quadrimestre, s’engega el cicle de les grans formacions de l'Escola Superior de Música de Catalunya. Aquest any s’han presentat els cinc conjunts a sales diferents, estenent aquest cicle musical a diversos barris de la ciutat. Amb la intenció d’omplir Barcelona de música, hem volgut mantenir un dels objectius essencials de la nostra institució, com és el retorn social dels resultats de la tasca docent i formativa.

El 25 de gener es va donar el tret de sortida al cicle amb la conferència impartida pel compositor Jordi Cervelló, que va explicar les característiques de la seva composició, Concert per a violí, que interpretarà l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc el proper dilluns, 1 de febrer a la Sala 1 de L’Auditori.

El mateix dia vam poder gaudir del concert de la Cobla, a Sants, dirigida per Joan Albert Amargós i amb un programa centrat en algunes de les seves obres. L'Esmuc Jazz Project va recalar al Born Centre Cultural amb “Univers Ornette Coleman". El públic va poder apreciar el treball de recerca i creació d’alumnes i professors, dirigits per Joan Díaz, Joan Monné, Joan Sanmarti i Lluís Vidal.

Fent un viatge en el temps, el dia 27, el Conjunt d’Antiga va omplir de gom a gom l’Església de Sant Oleguer, i sota la direcció de Xavier Díaz-Latorre va interpretar l’obra de Sebastián Durón: Misa de difunts. L’endemà, l’Auditori de Sant Martí va acollir el Conjunt de Música Tradicional dirigit pel músic i compositor Kepa Junkera. Enguany, la cloenda del cicle, a L’Auditori de Barcelona, correspon a l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc, dirigida per Rubén Gimeno, i amb el violí solista Jesús Reina.

L’ampli ventall d’actuacions de les diferents especialitats musicals de l’Escola s’han desenvolupat a partir de l’excel·lent treball proposat pels directors de les diferents formacions, ja siguin per una banda, el professorat propi, com ara els directors convidats. També volem agrair a tots els intèrprets participants i a la resta de docents i col·laboradors la realització d’aquesta iniciativa que, una vegada més, apropa els alumnes a la realitat professional.

Comments

Log in to comment.