Una agenda a vessar

Josep Ramon Olivé

El baríton Josep Ramon Olivé, un dels graduats que participa en les residències musicals de La Pedrera

L'Esmuc i Barcelona

Els amants del jazz tenen una cita cada dimecres a les 19 hores a la cafeteria La Llanterna, on té lloc un cicle de jam sessions. En aquestes sessions d’improvisació, gratuïtes, hi participen tant estudiants i graduats com professors del Departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola. L’ambient és relaxat i distès i en ell s’hi reuneixen els amants del jazz per gaudir d’aquest gènere en la seva essència. Aquesta és una de les moltes activitats a Barcelona en les quals participen els estudiants i graduats de l’Escola. A continuació repassarem unes quantes propostes més. 

Al llarg d’aquest curs participaran en les Residències Musicals de La Fundació Catalunya - La Pedrera dos graduats de l’Escola: Esther Pinyol, arpista, i Josep-Ramon Olivé, baríton. Ells, juntament amb el pianista Ricard Rovirosa, oferiran cadascú tres concerts entre l’octubre d’aquest any i el juny de 2016.

Des del mes d’octubre i fins al març del 2016 també podrem gaudir de la segona edició del cicle Música>BCN, Un viatge sonor per la història de la música. Aquests concerts estan organitzats pels centres cívics de Barcelona en col·laboració amb l’Esmuc i estan protagonitzats per graduats de l’escola de tots els àmbits. El ventall d’opcions és molt ampli, i podem assistir tant a concerts de música antiga com de blues, de tradicional i flamenco, d’òpera, jazz, de clàssica,...

Durant aquest mes de novembre, estudiants, graduats i professors del Departament de Música Antiga participen en el cicle Maldà 1700: La capacitat descriptiva de la música. La proposta pretén recuperar els concerts de cambra acompanyats d’una xocolatada, tal com es feia durant els segles XVIII i XIX. Aquests concerts tindran lloc els dissabtes i diumenges d’aquest mes.

També s’estan organitzant alguns projectes que tot just acaben de començar, planificats per l’any que ve. Un d’aquests projectes és el que proposa l’Associació Ressó de Musicoteràpia. Consisteix en fer música a les sales d’espera de l’Hospital Sant Joan de Déu i hi podran participar els estudiants de l’Esmuc.

Per últim, presentem un cicle de concerts que el Museu Marès està organitzant amb el suport de l’Escola. Des de gener al juny de 2016 tocaran petites formacions de cambra envoltades de les col·leccions del Museu. El calendari encara no està confirmat, però es preveu que hi participin estudiants i graduats dels Departaments de Música Antiga i Música Clàssica de l’Esmuc.

Aquestes són algunes de les activitats de l’agenda musical barcelonina en les quals participen estudiants i graduats de l’Esmuc. Totes estan obertes al públic i ofereixen un ventall molt ampli de gèneres i estils musicals.

Grup d'Antiga al Círcol Maldà. Fotografia de Sara Guasteví

Grup d'Antiga al Círcol Maldà. Fotografia de Sara Guasteví

Comments

Log in to comment.