Innovar i divulgar

Innovar i divulgar

L’Esmuc i la recerca

L’Esmuc, des de la seva fundació l’any 2001, ha tingut sempre com a objectiu la promoció i desenvolupament de la investigació i recerca musicals. Aquesta recerca ha d’estar tant a mans dels alumnes com del professorat i altres membres de la institució. L’ampliació de l’oferta de màsters a l’Escola suposa un gran avançament en aquest sentit, ja que aquests estudis, a més de proporcionar a l’estudiant coneixements i habilitats avançades, li permeten iniciar-se en tasques de recerca, perfeccionables posteriorment en estudis de doctorat.

La creació del grup emergent de recerca “Investigació i Creació musicals” ha estat fruit de l’interès d’un conjunt de professors per a compartir projectes d’investigació artística en el marc d’un equip de treball.  Es vol fer el possible perquè tal grup de recerca s’ampliï, pugui involucrar professionals no estrictament vinculats amb l’Esmuc i impliqui també els alumnes de l’Escola.

A més de centre de recerca, Melissa Mercadal, Coordinadora de Màsters i de Recerca de l’escola, ens explica que l’Esmuc vol potenciar-se com a organitzadora i pol d’atracció de congressos. L’èxit del Fiddle Congress i altres activitats vinculades al congrés, com ara el curs “Fiddelitzem-nos”, engresca la institució a emprendre més iniciatives d’aquest tipus i a seguir col·laborant estretament amb institucions i associacions tals com l’ACEM. La segona edició del congrés tindrà lloc a l’Esmuc del 4 al 7 de febrer de 2016.

L’Esmuc també serà la seu, del 23 al 26 de novembre de 2015, del festival LIFE Victoria, un certamen impulsat per la Fundació Victòria dels Àngels en què es duran a terme recitals d’artistes de talla internacional i d’intèrprets novells i activitats formatives paral·leles.

Malgrat la seva juventut, l’Esmuc ha fet força camí per a obtenir el reconeixement internacional de centre d’estudis superiors de música prestigiós. Ara cal potenciar-se i mostrar-se com a centre de recerca amb gran potencial i com a centre de congressos i esdeveniments.

Life Victòria

El Life Victoria 2015 ha dut a l'Escola una exposició de fotografies de Victoria de los Ángeles

Comments

Log in to comment.