Sis grans Grans Conjunts, sis

Sis grans Grans Conjunts, sis

A finals de gener, l'Esmuc és una gran oferta concertística

El cicle dels Grans Conjunts, en què l'Escola s'obre al seu entorn oferint concerts de les seves grans formacions col·lectives, ha retornat amb puntualitat. De fet, ja va començar a finals de desembre, quan la banda, dirigida per Jordi Francés, va inaugurar el cicle el dilluns 22 amb el concert El simfonisme i la dansa. Però el gruix de la programació arriba a finals de gener, en una intensiva setmana plena d'activitat. Cal recordar que els grans conjunts no deixen de ser una assignatura, en què els diferents estudiants s'apleguen en grans agrupacions pròpies dels seus estudis, per preparar programes en unes quantes sessions prèvies d'assajos. Per tant, a més d'una ocasió excel·lent per elaborar programes ambiciosos, els grans conjunts permeten també avaluar el tremp interpretatiu de l'Escola. Tots els grans conjunts es faran a l'Auditori a les set de la tarda, i són d'entrada gratuïta.

La cobla començarà el seu concert el proper dilluns 26, a la Sala 2 de l'Auditori. Jordi Vilaró hi dirigirà la part de cobla clàssica, amb obres de Serra, Cassú, Amargós i d'ell mateix. Pep Moliner, en canvi, hi sumarà una formació amb trio de jazz, per a La llegenda de Sant Jordi, de Lluís Vidal.

El dia següent, dimarts 27, serà el moment del jazz. Serà un gran conjunt especial, perquè l'Escola hi presentarà l'ambiciós Esmuc Jazz Project, un projecte de formació estable amb una projecció més enllà dels grans conjunts. El programa girarà entorn de Keith Jarrett, amb obres seves i arranjaments de Francesc Capella i altres professors del Departament de Jazz.

El dimecres 28, el Conjunt de Música Tradicional, dirigit per Marcel Casellas, presentarà Solatge. Essències de la terreta i el mar. L'endemà, dijous, el Conjunt d'Antiga presentarà una selecció de l'òpera Les noces de Fígaro, dirigida per Athur Schoonderwoerd.

Finalment, el diumenge 1 de febrer, a les 8:30 h, l'Orquestra Simfònica, dirigida per Edmon Colomer, interpretarà el triple concert de Beethoven i la Cinquena Simfonia de Mahler. Els solistes seran estudiants de la mateixa Escola: Claudia Sansón, violí; Irma Bau, violoncel; Itxaso Sainz de la Maza, piano. Aquest concert tindrà una prèvia el dia abans, dissabte, a l'Auditori Enric Granados de Lleida.

Comments

Log in to comment.