Arts i oficis

Arts i oficis

Imatge del capítol dedicat als cantants

Nou programa de Canal 33, amb presència de l'Esmuc

L’Escola ha acollit aquest mes de gener la presentació del nou programa de Canal 33, ‘Arts i oficis’, una sèrie de divulgació i entreteniment en què professionals i alumnes que finalitzen la seva formació en un ofici del sector de les indústries creatives compartiran les seves experiències.

La presentació del programa s’ha fet a l’Escola perquè els estudiants Mireia Tarragó, de cant clàssic i Quim Saigi, de teclats de Jazz i Música Moderna, protagonitzaran dos dels episodis en què es parlarà de les seves especialitats. També hi apareixeran els seus professors, Margarida Natividade i Francesc Capella, i altres professionals consagrats.

A la roda de premsa de presentació hi van participar Pilar Cugat, cap de Culturals de TV3; Xavier Marcè, vicepresident per al Desenvolupament Empresarial del Grup Focus; Lau Delgado, director del programa; Pere Roca, productor executiu, alguns dels protagonistes, com Lara Costafreda, Eva Garcia, Jesús Angel Prieto o Marc Perich, i Josep Borràs, director de l’Esmuc, qui va destacar la importància de participar en un programa com aquest perquè es reconegui la feina que es fa al centre. “No ens volíem centrar en la música clàssica, ara es podrà veure què fem i el global de les especialitats que impartim”.

 

Presentació del programa Arts i oficis

Pilar Cugat va explicar que “quan va arribar el projecte a TV3 ens va cridar l’atenció per tres raons. La primera és que es posava en valor uns oficis tapats per l’escena a la qual estem habituats. Si pensem en teatre ens ve al cap l’actor, però no les persones que treballen al darrere, i sense les que no seria possible que sortís. La segona raó és que el programa posa en valor totes les institucions educatives relacionades amb els oficis. I la tercera que són oficis de futur amb llocs on preparar-se”.

Xavier Marcè va voler destacar que “darrere d’un contingut cultural acabat hi ha molts oficis i cal posar-los en valor. Avui sembla que tothom pot gravar un disc a casa seva o gravar un curt, però és precís no vulgaritzar aquesta feina, per això cal mostrar la gent que ensenya i aquells que aprenen”. Marcè també ha explicat que la tria “s’ha autoimposat i que el més important és l’ofici i no els protagonistes. S’ha fet una primera selecció amb 13 professions però la llista és molt més llarga, per això esperem que hi hagi una segona i fins i tot una tercera temporada”.

El vicepresident de Focus també va parlar de l’estructura del programa. “Un professional consagrat, un emergent i un estudiant comparteixen les seves experiències. I com es pot veure es mira cap al futur, perquè aquest oficis tenen a veure amb l’economia i segueixen construint continguts”. Va destacar que “l’espai té un punt d’entreteniment i de juguesca amb la voluntat que l’espectador es quedi a veure com acaba el joc”. També va manifestar que “el programa té una gran dimensió pública perquè dóna a conèixer els oficis i les institucions”.

Lau Delgado, director del programa va intervenir per explicar que “el programa utilitza el joc com una manera de crear interacció entre els personatges que hi participen, també és una bona opció per explicar els oficis i un sistema per mantenir alerta l’espectador”. Per Delgado, “el programa és divulgatiu però amb un format diferent al que estem habituats, per això farà que la gent no desconnecti”.

Per Pere Roca, productor executiu, el programa “ens ha ajudat a aprendre moltes coses i a conèixer molta gent”. També ha volgut agrair la feina de tot l’equip.

facebook.com/artsioficis33

@artsioficis33

Comments

Log in to comment.