Balanç obligatori

Per un any nou ple de música

Sempre és recomanable fer una petita aturada per veure el camí recorregut al llarg dels últims dotze mesos: els quilòmetres que hem fet, les pujades que potser han estat més complicades de passar i els horitzons que, tot seguit, podem contemplar. A finals d'any sembla especialment indicat fer aquest exercici de memòria i bons propòsits. 

A l’Esmuc recordarem el 2014, entre altres motius, com l’any en què l’Orquestra Simfònica va protagonitzar la seva primera gira europea. Els concerts a Le Touquet, (França), Brussel·les i París van ser un èxit musical i una experiència professional única per als estudiants participants.

Escola i alumnes també van poder col·laborar amb altres entitats culturals del país. Als concerts ja clàssics amb l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona, aquest any s’han afegit projectes únics, com els concerts al Born Centre Cultural, MACBA, MNAC, o el contundent espectacle Drumming, al Mercat de les Flors. Repetim també col·laboració amb el nostre veí, el Teatre Nacional de Catalunya. Si l’estrena de la temporada teatral de 2013 va ser Taxi, al Tnc!, el 2014 hem pogut gaudir d’un espectacle, Per començar, sardana!, que es va guanyar el públic.

No ens podem oblidar dels cicles de Grans Conjunts, o l’experiència del Concert Segur que va tenir lloc el mes de juny al Teatre Kursaal de Manresa. Aquest concert, patrocinat per la Mútua Intercomarcal i Prevint, és un dels diversos projectes formatius que ha comptat amb la col·laboració d’empreses. El Banc de Sabadell, TRAM, Cementiris de Barcelona o Singularis també ens acompanyen en la formació musical dels nostres estudiants.

El paper que està jugant l’Esmuc al territori es veu recompensat finalment per la confiança que ens atorguen les institucions públiques del país. L’Esmuc, encarregada de coordinar les celebracions musicals del Tricentenari, va ajudar a reunir 300 violoncel·listes de tot Catalunya en un dels actes musicals més emotius en homenatge als defensors del setge de Barcelona.

I l’any que ve? Doncs ens queda molta feina per fer. Volem promoure els nostres cicles de concerts i les més familiars Jam Sessions a la Llanterna de L’Auditori, fer difusió de la nostra cada cop més diversa oferta formativa, i de les nombroses trobades que acollim, donar a conèixer la creativitat i el talent dels nostres alumnes i professors... Volem que casa nostra s’ompli d’activitat musical, externa i interna, perquè l’Esmuc, com a espai públic que és, ho és de tothom.

Bones festes i bon any 2015!

Comments

Log in to comment.