Cursos d'extensió

Actualitzar coneixements a l'Esmuc: una possibilitat oberta a tothom

L’Escola Superior de Música de Catalunya té com a funció principal la formació superior de músics i professionals del món de la música del nostre país, però no oblida en cap moment que aquesta finalitat pedagògica cal que transcendeixi socialment més enllà de l’activitat reglada de les seves aules. És per això que el curs 2014-2015 engega els cursos d’extensió, una tria dins l’oferta acadèmica habitual que permetrà obrir les portes de l’Escola a persones interessades en conèixer de prop les diferents especialitats que s’ofereixen i el personal docent que en forma part.

La naturalesa pròpia dels anomenats Cursos d’extensió a la universitat comporta aquesta obertura social per fer arribar el coneixement més enllà de les persones que estudien el grau de manera reglada. Els cursos escollits que s’obriran per aquest proper curs al nostre centre pertanyen a l’àrea d'Història de la Música i fan un recorregut per les diverses etapes del que es coneix com a música clàssica occidental. També n'hi ha que aprofundeixen en el coneixement de músiques pròpies de diversos  indrets del món, i d’altres sobre gèneres com l'òpera, la música popular, el flamenco i la música tradicional catalana. A més, dos cursos com Teoria del flamenco i Fonts històriques de la interpretació de la música antiga proposen aspectes teòrics més específics per a aquelles persones que vulguin ampliar coneixements en aquestes disciplines.

L’enumeració d’aquestes assignatures ja ens fa pensar que hi podrà accedir un ventall molt ampli de persones, i que el seu interès i la seva experiència prèvia també ajudaran a enriquir el perfil d’estudiants de l’Esmuc.

Amb molta il·lusió, doncs, enfilem l’agulla d’aquesta nova experiència, amb la voluntat i seguretat que suposa, de nou, una aportació a la nostra societat musical i a tots els que en formem part.

Comments

Log in to comment.