Homenatge a Joan Guinjoan

Homenatge a Joan Guinjoan

El compositor celebra els 80 anys a la Residència d'Investigadors

El compositor català de música contemporània, Joan Guinjoan, va complir 80 anys el passat 28 de novembre i, precisament aquest dia, des de la Residència d’Investigadors de Barcelona, la Biblioteca Nacional de Catalunya i l’ESMUC es va voler organitzar un concert homenatge. La iniciativa es va arrodonir, no només amb la presència del mestre, sinó també amb la seva participació com a pianista.

Després de la presentació de l’acte pel director de la Residència d’Investigadors, el doctor Francesc Farrés, l’homenatge va començar amb una conferència de la doctora en Musicologia per la Universitat de Cambridge Tess Knighton, entorn de la figura i l’obra de Joan Guinjoan. Tot seguit va començar el concert, amb diferents temes interpretats al piano per Ma. Rosa Llorens, Alfonso Calderón de Castro i pels cantants Maria Hinojosa i Joan Martín-Royo. El moment esperat de la nit va ser la interpretació del Cant espiritual indi a càrrec del mateix Guinjoan al piano i amb la veu de la soprano Maria Hinojosa, que va deixar als assistents una imatge per al record intemporal.

Posteriorment, un grup Instrumental de l’ESMUC, dirigit per Xavier Puig i amb María Hinojosa i Joan Martín-Royo com a solistes, va interpretar la composició del mestre Guinjoan El Diari, escrita a partir d'un text de naturalesa irònica de Josep M. Espinàs.

L’acte també va comptar amb la presència de l’Honorable conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va pronunciar unes paraules de reconeixement a la figura del compositor, i amb la sala d’actes de la residència plena per brindar un merescut homenatge al mestre Guinjoan. 

L’estreta relació de l’ESMUC amb el compositor de Riudoms es remunta als inicis de l’Escola, quan Guinjoan va voler donar el seu suport donant el seu nom al Concurs Internacional per a Joves Compositors que el departament de Teoria, Composició i Direcció de l’Escola organitza cada any amb gran èxit, i que enguany ha convocat la seva desena edició.

Comments

Log in to comment.