Arriba la coda

Arriba la coda

La Simfònica de l'Esmuc, en el concert de gener.

Els Grans Conjunts d’aquest quadrimestre ja són aquí per acomiadar el curs i donar el tret de sortida a l’estiu

S’apropen les vacances. Passadissos, aules i tot l’entorn de l’Esmuc s’omplen de música. S’acaben els exàmens i, paral·lelament, es duen a terme les audicions finals dels alumnes de l’escola. Deixar-te caure i sentir el que et vingui de gust és tot un plaer!

El tancament de curs, però, també significa l’inici d’una última activitat: els Grans Conjunts. Com ja es coneix, aquesta activitat és oberta a qualsevol alumne independentment de l’àmbit del qual es vingui, de forma curricular o extra curricular. Uns dies d’assaig amb diferents companys, que conclouen amb un concert ple d’emocions.

Aquesta vegada, el conjunt de la Big Bang fou el que donà el tret de sortida dels grans conjunts el passat dia 30 de maig, amb el seu concert  també inclòs dins el cicle Divendres Musicals de l’Esmuc, al Born Centre Cultural. Seguidament, el dia 7 de juny el conjunt de corda de l’Esmuc, sota la direcció de Cristoforo Pestalozzi, va dur a terme un concert a l’Espai Cultural Cèntric d’El Prat de Llobregat, en el qual van interpretar el doble Concert per a violí, de Bach, el Quintet de Dvorak, i el Divertimento de Mozart. El passat 16 de juny el conjunt de flamenco ens mostrà el treball realitzat durant aquests dies, amb un concert a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona. L’endemà, el conjunt de la Cobla, sota la direcció de Josep Moliner, va dur a terme al vespre el seu concert a la mateixa sala.

Trobem també el conjunt de la Camerata Simfònica, sota la direcció del Quartet Casals. Aquest conjunt ha finalitzat amb dos concerts. El primer, el dia 20 a la nit a la sala gran del Teatre Kursaal, de Manresa. El segon, l’endemà al vespre, dia 21, al Teatre de l’Atlàntida de Vic.

Per tancar aquest cicle de Grans Conjunts, el Conjunt d’Antiga ens ha mostrat la feina feta amb el concert que s'ha dut a terme el vespre del 22 de juny a la sala 2 de l’Auditori de Barcelona. I, ja fora del cicle dels Grans Conjunts, encara quedarà el taller d'òpera La flauta màgica de Mozart, els dies 28 i 29 de juny, al Teatre l'Alegria de Terrassa.

Els concerts dels Grans Conjunts són d’entrada gratuïta per a tothom, i és una oportunitat per tancar aquest curs escoltant els companys que mostren el seu treball, i gaudir deixant-se dur per aquest ampli món de la música.

Comments

Log in to comment.