Ens trobem al Born

Omplint de música un espai històric

Ara ja fa sis mesos que es va inaugurar el Born CC. Un espai ple d’història on encara podem sentir l’eco de la música i les danses que omplien aquells carrers. Passejar-hi és una experiència excepcional, i per als que som uns apassionats de la música, trepitjar espais com el carrer dels corders de viola, on al 1700 es fabricaven les cordes per als instruments, té un encant que converteix l’espai directament en màgic.

Ja des de bon començament, l’Esmuc ha estat el principal encarregat d’omplir de música un espai tan singular i emblemàtic; un projecte ambiciós i atractiu que ens dóna l’oportunitat de mostrar a la ciutat i a tot el país la gran qualitat i quantitat de propostes que sorgeixen de les aules de l’escola, i que ens ha permès fer balanç i enfortir sinergies i complicitats entre tots els que en formem part.

Són sis mesos de concerts les nits de divendres en ple Born, entre estrangers i moderns, presentant propostes arriscades i de qualitat que constaten el bon nivell i la bona salut de la música que surt de l’escola.

Són sis mesos de diumenges en família, vivint la il·lusió de pares i fills que fan música plegats en els tallers ideats per pedagogs graduats de l’escola.

Sis mesos dels vespres dels dimecres, amb la nova pedrera de músics que s’estan formant a l’Esmuc. I amb un repte: oferir concerts de tots els estils entre copes i música al 300 del Born, sempre amb el màxim de respecte i cura, però buscant nous formats i nous públics.

I sobretot, sis mesos de retrobaments amb companys i amics. Amb molts d’ells no ens vèiem des que havíem acabat els estudis, acostumats a saludar-nos cada dia pels passadissos –tot i que de vegades no ens sabéssim el nom–.  I un apunt a destacar: la satisfacció de veure que entre tots aquells companys de passadissos hem aconseguit fer equip i reflectir en un projecte real la transversalitat de l’escola. Des de darrera les bambolines, hi ha sonòlegs graduats sonoritzant els concerts –amb la inestimable ajuda dels seus professors, que aniran al cel a la força–, o titulats de promoció i gestió –jo mateixa– coordinant el cicle. I dalt de l’escenari, graduats i estudiants d’interpretació, pedagogia o musicologia mostrant el seu talent davant del públic; un equip que em fa sentir orgullosa de participar en aquest projecte i de formar part d’aquesta gran família que som tots els que en algun moment de la nostra vida hem viscut l’Esmuc.

El cicle està ben viu. Així que no us ho penseu i veniu al Born CC. Us hi esperem!

Comments

Log in to comment.