Un viatge històric

Un viatge històric

Jornades de portes obertes del departament de Música Antiga

L’Esmuc viatja al passat per fer una immersió en el paisatge sonor del període comprès entre el segle XVI i el segle XIX. Per segon any consecutiu, el Departament de Música Antiga de l’Escola obre les seves portes per donar a conèixer aquesta especialitat i les activitats que s'hi realitzen. Sota el nom Antigalles, les jornades tindran lloc del 31 de gener al 2 de febrer del 2014 a les instal·lacions de l’Esmuc.

Tal com informa el Departament, les jornades estan adreçades a estudiants de grau Professional i Superior de Música, professorat interessat en la interpretació històrica i estudiants interessats en realitzar estudis de grau, d'Erasmus, postgrau o màster. Els participants podran conèixer amb més profunditat l’Escola, així com el seu professorat durant tres dies d’intensa activitat. Les jornades oferiran l’oportunitat de rebre classes individuals i col·lectives amb el professorat del Departament d’Antiga, així com assajos en petit grup (de música de cambra) i també d’orquestra, a partir d’un llistat d’obres que oferiran amb antelació els mateixos professors. Els grups de cambra i orquestra s’organitzaran segons el llistat d’inscrits; tot i així, els participants que ho vulguin podran assistir-hi amb un grup ja constituït. A més, les formacions de cambra i orquestra podran preparar petits concerts pel dia 1 de febrer i un concert final com a cloenda de les jornades. Les classes individuals i els assajos de cambra i d’orquestra es complementaran amb tres seminaris sobre arguments interpretatius, musicològics i pràctics.

El dia 31 de gener, a més, els participants tindran l’oportunitat d’assistir al primer concert del Gran Conjunt d’Antiga –format pels alumnes de Música Antiga de l’escola– que s’ha estat preparant durant aquest mes de gener: l’òpera Venus & Adonis de John Blow.

Un mes després, i fora del marc de les Antigalles, el professor Arthur Schoonderwoerd oferirà també una jornada oberta el 22 de febrer per a donar a conèixer el pianoforte a professors i estudiants de piano. Val a dir que el curs proper, l'Esmuc oferirà un curs d'iniciació al pianoforte.

Tres dies ben intensos de tallers, classes, assajos, audicions i concerts adreçats a tots aquells interessats en la interpretació històrica, per tal de començar a introduir-se en aquest món o bé pels que ja fa temps que en formen part. Tot plegat de manera gratuïta. No us perdeu aquest viatge únic pel món de les Antigalles!

Comments

Log in to comment.