Sons de tradició

Sons de tradició

El cor Vox Bigerri, dirigit per Pascal Caumont

Curs de polifonia occitana

Un any més torna el Curs de polifonia occitana a l'Esmuc, en aquesta ocasió, de la mà de Pascal Caumont. Del 21 al 24 de gener l'Escola s’impregnarà dels sons tradicionals d'aquestes cançons i a més a més coincidirà amb l'inici de l’intensiu  de l’assignatura de cor tradicional que s'imparteix al centre a partir del dilluns 20.

Pascal Caumont és cantant professional especialitzat en cançons polifòniques de transmissió oral del Pirineu occità i català i del sud d'Europa (França, Itàlia, Sardenya...). El seu estudi i dedicació el van portar a obtindre el Certificat d’Aptitude de musiques traditionnelles en 2001, atorgat pel Ministère de la Culture francès. Ha col·laborat i dirigit mes d’una vintena de produccions discogràfiques tant a França com a Espanya, i des de 2010 és el director artístic del Festival Internacional de Polifonies de Torbes Tarba en Canta. Actualment és professor dels conservatoris de Torbes i Pau i intervé regularment a la Universitat de Tolosa de Llenguadoc. Entre altres projectes destaca la direcció dels cors professionals Vox Bigerri i Daunas de còr.

El curs té com a objectiu donar a conèixer aquestes polifonies de transmissió oral: un repertori a 3 i 4 veus, en occità i francès, que es cantava de manera col·lectiva dins d’un context popular i festiu. Durant les sessions es treballarà el cant a veus mixtes o iguals, el so de conjunt i altres tècniques específiques: ornamentació, improvisació de veus, tècnica de sonorització del Pirineu occità, etc.

Va adreçat a qualsevol persona interessada en aquesta pràctica musical, amb o sense coneixements previs, i que vulgui aprofitar i gaudir l’oportunitat  d’aprendre d’un professional de primera fila com és Pascal Caumont.

Comments

Log in to comment.